Internet abonnementen

internet

We kennen het internet in Nederland nu al ongeveer zo’n 20 jaar lang. Tenminste op de manier zoals we het vandaag de dag gebruiken. Internet zelf bestaat al langer als 50 jaar maar niet met surfen en downloaden. Daarbij waren er 50 jaar geleden nog geen websites, nu heb je er vele miljoenen. Vroeger moest je inbellen via een modem en betaalde je per minuut dat je online was. Internetten was toen nog een dure aangelegenheid. Het super trage internet via de model werd toen vervangen door ISDN. Dit internet was een stuk sneller maar nog altijd zeer langzaam als je het vergelijkt met het internet zoals we dat vandaag de dag kennen. De opvolger van ISDN was kabelinternet. Kabel internet is wel snel en wordt tegenwoordig nog steeds veel gebruikt.

Glasvezel

De nieuwste techniek is internet via glasvezel. Glasvezel is in de meeste gevallen nog veel sneller dan het kabelinternet. Glasvezel moet speciaal aangelegd worden en ligt nu op de meeste plekken in Nederland. In alle grote steden is glasvezel beschikbaar. Echter op veel plaatsen zoals afgelegen dorpen is het nog niet beschikbaar. Controleer of in jouw woonplaats glasvezel beschikbaar is. Meestal is glasvezel de beste optie, zeker wanneer je van snel internetten houdt.

Aanbieders

Er zit veel verschil tussen de aanbieders van kabel en glasvezel internet. Je hebt in Nederland veel aanbieders hiervan. Vergelijk de reguliere internetaanbieders hier en de glasvezelaanbieders hier. Overstappen van internetaanbieder kan sowieso lonen! Dit in zowel de prijs als de snelheid. Veel aanbieders van internet verhogen ieder jaar hun prijzen. Je weet dus niet zeker of je wel de laagste prijs betaald. Daarbij zit er veel verschil in de kwaliteit van de internetverbinding zoals snelheid en service. Belangrijk is ook om te kijken hoeveel uptime een aanbieder heeft. Er zitten jammer genoeg ook minder goede aanbieders tegen. Let dus goed op voor welke aanbieder je kiest!

Steeds minder mensen kiezen voor een tv pakket. Een alleen internet abonnement is overigens veel voordeliger. In plaats van 15,- per maand te besteden aan een basis tv pakket kan je hierbij ook voor 9,- per maand een Netflix abonnement nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here