Iedere grafisch ontwerper maakt fouten

0
13
blog placeholder

Maar de slimme designer leert van zijn fouten

Vooral beginnende designers zullen veel fouten maken. Hoe langer men in het vak zit, hoe meer men erachter komt wat men vooral niet moet doen. Iedereen maakt deze fouten. Het is niets om bang of beschaamd voor te zijn. Deze fouten zijn juist een mogelijkheid om als een betere designer eruit te komen. Hieronder enkele veel voorkomende fouten, gemaakt door grafisch ontwerpers.

Omdat tijd vaak geld is in deze wereld, bestaat de kans dat designers te snel werken. De snelheid gaat dan ten koste van de kwaliteitscontrole. Sommige zaken behoren gewoonweg niet snel te gaan in de wereld van ontwerpen.

Als de focus op een enkel onderdeel van het project komt te liggen, bestaat een kans op tunnelvisie. Kleine details worden dan over het hoofd gezien. Ideaal om tunnelvisie te voorkomen is het werken met checklists.

Veel te vaak worden er teveel opdrachten tegelijk aangenomen door designers, waardoor ze overwerkt kunnen raken en sneller fouten gaan maken.  Als men ieder project gaat zien als een investering in zichzelf, leert men vanzelf soms nee te zeggen tegen projecten als het er teveel worden.

Als freelance ontwerper moet men vaak teveel rollen spelen, waardoor de focus op het ontwerpen zelf minder wordt. Een systeem in het organiseren van deze rollen is de enige manier om hieraan te ontsnappen.

Ook zonder heldere communicatie ontstaan veel fouten. Designers denken vaak dat ze deskundig moeten zijn over zowat alles, om er ook voor te kunnen ontwerpen. Dit is natuurlijk fout, omdat het gewoonweg onmogelijk is. Vragen dus als dingen onduidelijk zijn.

Werk niet alleen. Het is een garantie voor fouten. Laat iemand anders het werk zien voordat het naar de klant gaat. Het hoeft niet eens een designer te zijn. Extra ogen zijn niet alleen handig, maar zorgen dikwijls ook voor meer inspiratie.

Logorivals maakt unieke logo ontwerpen met een persoonlijke stijl, een ontwerp om absoluut trots op te zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here