Huawei, de nieuwe smartphonemarktleider?

0
8
blog placeholder

Huawei is in de telecom branche eigenlijk een bekend merk, alleen is de naamsbekendheid niet erg hoog. Huawei heeft bijvoorbeeld vele telecommunicatie diensten geregeld, waaronder het netwerk van T-Mobile. Sinds 2011 heeft Huawei zich meer gefocust op de smartphones zelf in plaats van het systeem erachter. Huawei wilt betaalbare Android smartphones maken, en dat lukt ze. Met high-end smartphones voor een mind-end prijs, dat doen ze dan toch wel goed.
 

Ascend serie

 
Huawei kwam halverwege 2011 naar de Europese markt met hun Ascend serie. Momenteel is de Huawei Ascend P6 het toptoestel van Huawei. Ondertussen hebben de Huawei telefoons al een top 3 notering gekregen in het martkaandeel. Achter alleen Samsung en Apple, dus voor alle andere gerenomeerde merken zoals Sony, HTC, Nokia en ga zo maar even verder.
Tot de Ascend serie horen nu al zo’n 8 toestellen, waarvan het overgrote deel low-end smartphones zijn. Het lukt ze dus om in de mondiale top 3 te treden met enkel goedkope telefoons. Alleen de Huawei Ascend P6 is wat ‘high-ender’. Deze telefoon heeft onder anderen:
-          Android 4.2.2
-          Ongeloofelijk dun, slechts 6.18 mm
-          1.5 GHz quad-core processor
-          4.7 inch HD-scherm
-          8 megapixel camera
-          2 GB RAM
-          8 GB intern geheugen, uitbreidbaar to 32 GB
-          Resolutie van 720 x 1280 pixels
-          120 gram in gewicht
Dit toestel is de tweede in de P-reeks. Waar P voor Platinum staat. In dit geval zou het ook voor plat kunnen staan, aangezien beide telefoons ongeloofelijk dun zijn. Deze smartphone is echt iets voor mensen die het design van een toestel voorop stellen. Niks mis mee natuurlijk.
Pas op Samsung en Apple, Huawei is bezig aan een goede weg omhoog!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here