Hoger scoren in de google zoekresultaten

0
7
blog placeholder

Iedere webmaster is er vrijwel dagelijks mee bezig, het hoger scoren in de google zoekresultaten. Tegenwoordig springen SEO bureau’s uit de grond met de gouden tips om je website zodanig te bouwen om beter en hoger te scoren op bepaalde zoektermen in de google zoekresultaten. Uit de praktijk blijkt dat een SEO geoptimaliseerde site inderdaad vaak beter scoort in google en hoger in de rankings eindigt. Ook is en blijft linkbuilding bij een website erg belangrijk, google bepaald zo de populariteit van de website en neemt dit mee in het algoritme van het bepalen van de ranking van de website.

De snelheid van een website word tegenwoordig steeds meer trending bij google en weegt volgens de kenners steeds zwaarder bij het bepalen van de rankings in de google zoekresultaten. Een goede geoptimaliseerde website welke snel reageert op ieder vlak word volgens enkele tests uitgevoerd door gerenommeerde SEO bureau’s sneller ‘hoog’ geïndexeerd dan trager reagerende websites. Let dus goed op bij het optimaliseren van de website of je website snel genoeg reageert en geen trage objecten heeft.
Een ander vaak vergeten punt is het IP adres van de server waarop de website staat. Het komt vaak voor dat iemand die net startende is de website en graag wil ranken in de zoekresultaten toch vanwege geen of minimale inkomsten op een shared server staat. Dit houd in dat je de server met vaak honderden andere klanten en dus websites deelt. Google heeft dit ook door en deelt vaak je website een stuk lager in doordat Google denkt dat je website niet ‘belangrijk’ of ‘populair’ is vanwege het feit dat deze de server deelt met honderden andere websites. Het is dus van groot belang om direct te investeren in een goede en snelle enterprise server welke een eigen IP heeft zodat de basis voor de Google zoekresultaten direct goed gelegd word.

Ook is het van groot belang uit welke land het IP van de server komt. Een Nederlandse webwinkel die graag wil uitbreiden naar Belgie wil graag ook goed gevonden worden in de Belgische google zoekresultaten. Hiervoor is het van groot belang dat de Belgische website op een Belgisch IP terecht komt. Google ziet namelijk dat het IP Belgisch is en denkt daarom dat de webwinkel uit België komt en plaatst zodoende de webwinkel hoger in de zoekresultaten van Google.be wat uiteindelijk meer conversie en meer bezoekers oplevert op de Belgische website.

Via deze relatief kleine aanpassingen kan je dus snel en gemakkelijk hoger scoren in de google zoekresultaten en ook meer succes hebben in bijvoorbeeld de buitenlandse zoekresultaten. Het is dus van groot belang te investeren in een goede en vooral snelle enterprise server die ervoor zorgt dat de website ten alle tijden snel reageert, voorzien is van de juiste IP adressen en altijd bereikbaar is door middel van High Availability

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here