Het gevaar gratis anti-virus programma’s als Windows Security Essentials

0
16
blog placeholder

Microsoft’s gratis antivirus software Windows Security Essentials komt als slechtste uit de test.

Onlangs is na een groot Duits onderzoek gebleken dat één van de meest gebruikte gratis antivirus programma’s ter wereld, Microsoft Security Essentials, ronduit gevaarlijk is voor wat betreft het bijhouden van virusdefinities en het gevaar van spyware. Gebleken is dat zelfs virussen van ruim twee jaar oud, wat op het snelle internet natuurlijk een enorme tijd geleden is, niet worden opgepikt door de virusscanners van Windows Security Essentials. Wat concreet inhoudt dat miljoenen computers wereldwijd het gevaar lopen om besmet te worden met diverse virussen.

Virusscanner Microsoft scoort minimaal

Voor wat betreft het detecteren van malware konden de deelnemende programma’s een score van max 6 punten halen. Security Essentials alternatives BitDefender, F-Secure en G-Data deelden met een score van 5,8 punten de eerste plaats, op de hiel gezeten door BullGuard en Kaspersky met  een 5,7. De grote softwarereus Microsoft bungelt helemaal onderaan de lijst met een schamele 2,3 punten. Een behoorlijke uitglijder dus. De scanner lijkt nog het meest moeite te hebben met ‘0-day malware’.

Waar de beste virusscanners tussen de 98% en 100% van deze malware wisten op te sporen, kwam Windows Security Essentials niet verder dan 32%. Een ‘onacceptabel’ percentage, aldus AV-Test.org. Microsoft Security Essentials is met haar marktaandeel van bijna 15% de op-één-na grootste verstrekker van gratis anti-virus software.

“Ondanks, of dankzij, het beveiligingsprogramma van Microsoft kosteloos is te gebruiken, toont dit onderzoek aan dat het gebruikers alleen valse veiligheid biedt.” Ook Smart Security van anti-virusbedrijf ESET (3,6) en Norman (3,8) zetten slechte scores neer.
U bent gewaarschuwd! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here