Externe harde schijf kopen? waar moet u dan allemaal op letten!

0
26
blog placeholder

Gebruik externe harde schijf.

Externe harde schijven komen in veel verschillende varianten voor op de markt. Zo heb je een desktop variant voor naast uw computer en de portible variant om mee te nemen. De belangrijkste vraag die u uzelf moet stellen is waar wil ik mijn externe harde schijf voor gebruiken. Neem ik mijn externe harde schijf vaak mee of niet, zet u er voornamelijk kleine of grote bestanden op, gebruikt u het als backup ja of nee. Dit zijn allemaal vragen die u helpen bij een externe harde schijf kopen.

Draagbare of desktop harde schijf

Uit de test van de consumentenbond blijkt dat alle externe harde schijven voldoen aan schokbestendigheid. Dus daar hoeft u gelukkig niet meer na te kijken. Maar wilt u al uw bestanden overal mee naar toenemen dan is het belangrijk te kijken naar het gewicht en formaat van de externe harde schijf. Onder de draagbare varianten kan dit namelijk enorm verschillen. Een goed voorbeeld van een kleine externe harde schijf is de Freecom Mobile Drive XXS die zijn lengtemaat kleiner is dan een pen.

Vindt u design en kleur veel belangrijker dan het meenemen van uw gegevens dan is een desktop externe harde schijf meer iets voor u. Tegenwoordig zijn dit soort externe harde schijven uitgerust met een cloud system zodat u toch overal uw gegevens kunt uploaden. Daarnaast kunt u draadloos films en muziek afspelen via een extender. Een groot voordeel is dat de desktop externe harde schijven qua opslagcapaciteit en prijs het goedkoopst zijn.

Voordelen van een externe harde schijf ten opzichte van andere opslagmedia

Externe harde schijven zijn in gigantisch grote opslagcapaciteiten verkrijgbaar. De draagbare varianten gaan tot 2 TB en de desktop varianten gaan tot circa 8 TB. Daarnaast zijn de aansluitingen waarmee deze apparaten aan de computer worden aangesloten de afgelopen jaren qua snelheid enorm vooruit gegaan. Zo zijn de meeste externe harde schijven uitgerust met USB 3 aansluiting en een aantal met een thunderbolt aansluiting. USB 3 varianten zijn ruim 10 maal sneller dan USB 2. Thunderbolt is de allersnelste aansluiting en is op zijn beurt weer 2 maal sneller dan USB 3 met snelheden tot 10GB per seconde. Ten opzichte van een USB stick waarbij de opslagcapaciteit niet verder reikt dan 360 GB en DVD waarbij het schrijven van data enorm veel tijd in beslag neemt zijn externe harde schijven in de meeste gevallen beter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here