Een nieuwe pc kopen

0
15
blog placeholder

De moderne computer
Zodra u een pc kopen gaat staat de nieuwe lichting (met nog meer opties) bij de groothandel alweer klaar om de leeggekomen schappen weer op te vullen. Voor een computer met de nieuwste opties en gadgets betaald u de hoofdprijs. Maar heeft u al die dingen wel nodig? Of wordt het u gewoon opgedrongen door een verkoper? Feit is namelijk dat 85% van de mensen die een pc kopen maar 10% van de mogelijkheden er van gaat gebruiken. Aan hun zijn al die nieuwe opties en gadgets dus meestal niet besteed.
Zodra er een nieuw soort computer in de schappen komt kelderen de prijzen van de “oude” computers direct. Vaak kan het dus handig zijn om naar zo’n goedkopere “oudere” versie te kijken en dan zo een pc te kopen.

Is een pc en een computer hetzelfde?
Ja eigenlijk wel. Vroeger kon er nog verschil gemaakt worden. Toen stond op de werkplek vaak één hele grote computer in een eigen kamer en daar waren verscheidene werkplekken op aangesloten.. Maar nu de computers veel handzamer geworden zijn heeft iedere werkplek wel zijn eigen Personal Computer. En laten we reëel zijn; iedere soort computer (of we het nu over een laptop, een tablet of desktop hebben) is een personal computer.

Waar kunt u het beste een pc kopen?
Offline kunt u, als u service met een hoofdletter S wil hebben, het beste bij de kleinere ondernemer uw pc kopen. Wilt u echter een computer kopen voor de beste prijs dan kunt u weer beter kiezen voor een van de grotere ketens.
Beter nog kunt u zich online oriënteren en ook online kopen.  Het voordeel is dat u hier geen verkoper om u heen heeft lopen die u beïnvloed. Ten tweede is het voordeel dat u 14 dagen lang u op de wet kopen op afstand kunt beroepen. Dat wil zeggen dat de online verkoper (in tegenstelling tot een offline verkoper) verplicht is om het product (mits in staat waarin het ook is afgeleverd) binnen 14 dagen zonder opgaaf van redenen terug te nemen en u het betaalde bedrag terug te betalen. Dus u kunt rustig en risicoloos bekijken of het voor u de meest geschikte computer is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here