E-commerce groeit, een webwinkel beginnen interessant?

0
10
blog placeholder

Een webwinkel beginnen, waarom?

Een goede reden om een webshop te beginnen is al gegeven in de eerste alinea van deze tekst. De omzet stijgt nog steeds en meer en meer mensen gaan het online winkelen waarderen. Met andere woorden; de doelgroep wordt steeds groter en groter. Hier kun je uiteraard je voordeel mee doen. De afzetmarkt in de [i]mainstream[/i] doelgroepen is nog steeds groot genoeg om je producten te kunnen verkopen. Maar de focus op opkomende doelgroepen zoals ouderen kunnen wel eens de toekomst zijn.
In principe is een webwinkel zo van de grond te krijgen, meerdere bedrijven bieden complete webwinkel templates aan waar je alleen maar je producten hoeft in te zetten. Wanneer de site eenmaal draait en geld oplevert kun je eigenlijk achterover leunen en het internet zijn werk laten doen. Dat is dan ook direct een van de meeste gehoorde redenen waarom mensen een winkel op het internet beginnen.

In deze tijd een bedrijf opzetten, is dat wel verstandig?

Daar valt over te twijfelen, maar het beginnen van een webwinkel heeft minder risico\’s dan een gewone winkel. Je kunt een kleinere voorraad aanhouden en je zult niet direct beginnen in een groot pand. De meeste webshops starten met een minimaal budget op een zolderkamer en groeien met de groei van het internet mee. Aangezien e-commerce (het kopen via internet) nog steeds groeit, en die groei in de toekomst alleen maar groter zal worden, is dit eigenlijk de juiste tijd om een webwinkel te beginnen. De doelgroep wordt groter en groter en daarmee dus ook de afzetmarkt. De risico\’s zijn klein en de winst kan alleen maar groeien. Waarom twijfel je eigenlijk nog?

Waar moet je op letten bij het starten van een webwinkel?

Het is erg belangrijk om te weten wat je gaat verkopen. Houd in gedachten dat er altijd wel een andere winkel is die het zelfde verkoopt. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn aangezien het internet enorm groot is. Wel moet je weten hoe je dat product aan de man gaat brengen. Een webwinkel met een paar foto\’s van je product is namelijk niet genoeg, er moeten natuurlijk wel klanten komen. Je kunt je webshop op enorm veel manieren promoten zowel online als offline, maar je moet natuurlijk wel weten waar je doelgroep zich bevindt. Wanneer je steunkousen verkoopt en je doelgroep is ouderen, dan zul je waarschijnlijk meer succes hebben wanneer je vooral offline aanwezig bent.

Daarnaast is het ook belangrijk om je concurrentie goed te analyseren. Je kunt wel proberen een succesvolle webshop na te doen, maar je doelgroep heeft dat waarschijnlijk wel door. Je kunt natuurlijk wel gebruik maken van die succesvolle formule en daar je eigen sausje over gieten. Op die manier maak je eigenlijk gebruik van het werk dat je concurrent gedaan heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here