De Google rekenmachine

blog placeholder

Veel mensen weten niet dat de Google zoekfunctie ook tevens een rekenmachine is. Dit is echter wel het geval. De Google rekenmachine is één van de simpelste rekenmachines op het web. De rekenmachine heeft meer functie dan elke andere rekenmachine. Hieronder zullen we de diverse functies van de Google rekenmachine toelichten.

Basis functies
Net zoals elke andere rekenmachine heeft de Google rekenmachine een aantal basis functies. Deze functies zijn optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen, worteltrekken en percentages bereken. Je kunt een som gewoon in de zoekbalk typen en dan krijg je vervolgens het antwoord. Je kunt de sommen zowel in cijfers als getallen in typen. Dit maakt de Google rekenmachine één van de makkelijkst te gebruiken rekenmachines.

Geavanceerde wiskunde
Ook voor de ingewikkeldere sommen ben je bij Google aan het juiste adres. De meeste rekenmachines zijn niet ingesteld om ingewikkelde sommen te berekenen. Google kan dit echer wel. Je kunt onder ander sinus, cosinus, tangens, hyperbolen en exponenten berekenen. De omtrek, inhoud, doorsnede van een object kun je prima berekenen met de Google rekenmachine.

Omrekenen
De Google rekenmachine staat bekend om het gemak van omrekenen. Bij het omrekenen moet je aan alles denken wat je kunt omrekenen. Een handige omrekenfunctie is de wisselkoers. Je kunt bijvoorbeeld kijken wat 1 euro in dollars is. Je typt dan in: 1 EURO in USD. Je krijgt dan het antwoord. Ook kun je tijd en gewichten omrekenen.

De online rekenmachine van Google is heel handig in gebruik. De rekenmachine heeft echter zoveel functies dat het soms onduidelijk is wat de rekenmachine nu allemaal kan. Als je wilt weten wat de rekenmachine allemaal kan, moet je een kijkje nemen op de site van Google zelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here