Chromecast: de nieuwe manier van TV kijken

0
30
blog placeholder

Chromecast is de nieuwe Google dongle waarmee je rechtstreeks in contact staat met allerlei TV-zenders en aanbieders van de nieuwste films. Ook toegang tot muziek is met Chromecast mogelijk. Maar wat houdt Chromecast nu eigenlijk precies in? Wat kan het en hoe moet je het bedienen? Je hebt misschien al veel gehoord over Chromecast, maar weet nog niet helemaal wat je er allemaal mee kunt.

Het heeft allemaal te maken met streaming. Chromecast of de Google dongle maakt het namelijk mogelijk om via je smartphone films, video, muziek, foto’s, etc. te streamen naar je TV. Je kunt dus Televisie via internet kijken. Op die manier kun je video’s van Youtube gemakkelijk op je TV bekijken en hoeft dat niet meer op het kleine sccherm van je smartphone. Maar er zijn meer bronnen voor films. Je kunt bijvoorbeeld ook films van Netflix ofuit de Google Play Store streamen naar je TV.

Waar koop je Chromecast dan precies? Op het internet zijn er verschillende webwinkels en andere bronnen waar je Chromecast kunt bestellen. Via Google zelf, maar ook bijvoorbeeld via Bol.com. Officieel kost deze Google dongle 35 euro, maar er zijn al webwinkels die de prijs hebben opgedreven richting de 50 euro. Het apparaat is namelijk in beperkte mate te verkrijgen en dat drijft de prijs behoorlijk op.

Kijk dus goed waar je Chromecast koopt, omdat het best kan zijn dat de Google dongle ergens anders goedkoper is. Google zelf zal bijvoorbeeld nooit de prijs opdrijven. Mocht het item daar echter uitverkocht of tijdelijk niet leverbaar zijn, zorg dan dat je overige aanbieders goed vergelijkt. Er zijn verschillende aanbieders in binnen en buitenland, dus kijk eens goed waar je Chromecast het beste aan kunt schaffen. Mogelijk kun je veel geld besparen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here