Betaalde apps versus gratis apps (android en iOS)

0
16
blog placeholder

Een van de grootste argumenten van Androidgebruikers is dat zij voor Android hebben gekozen omdat er meer gratis apps zijn en dat zij een hekel hebben aan iTunes. Het is een feit dat sommige apps voor android gratis zijn en voor iOS dan 89 cent kosten, maar dat is eigenlijk niet voor niets.

Bij iOS heb je heel vaak geen reclame of zijn de apps van betere kwaliteit, zeker als het over apps van tablets (iPad) gaat. Als je een keuze moet maken tussen android of iOS dan moet je jezelf afvragen wat je belangrijker vind. Ik ga liever voor kwaliteit en ben dan best bereid om daar voor te betalen.

Het betalen van apps voor iOS via iTunes gaat wel een stuk makkelijker dan bij de Play Store van Android. In iTunes kan je betalen met een creditcard of met een giftcard. Tegenwoordig kan je deze iTunes giftcards ook gewoon online bestellen. Zodat je ondanks dat je geen creditcard hebt, gewoon direct je apps kan kopen. Het online kopen van iTunes codes is snel en binnen enkele seconden heb je jouw opwaardeercode.

Bij Android kan je in Nederland momenteel alleen nog maar met een creditcard betalen en zijn er nog geen Google giftcards beschikbaar.

Het 2de punt van kritiek is iTunes vaak, maar daar kan ik heel kort over zijn. Zodra je echt aan de slag gaat met iTunes zal je merken dat het een degelijk programma is, waar je mee moet leren omgaan. Het is altijd opletten of je het juiste vinkje aan hebt staan, maar als je dat eenmaal doorhebt, dan werkt iTunes prima en kan je er alles mee wat je ook met een android tablet zou willen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here