Artikel schrijven, hoe doe je dat?

blog placeholder

Een artikel schrijven, hoe doe je dat?

Een tekst dat een artikel moet worden dient informatief geschreven te worden en bevat geen overheersende commerciële toon. Ook moet de tekst vlug te beoordelen zijn door aandacht te schenken aan de opmaak.

Koppen snellen

Het schrijven van een goede tekst begint bij de opmaak. Verplaats je in de lezer en analyseer eens jezelf als jij zoekt op het internet. Er is geen enkele internetgebruiker die bij het bezoeken van een website van A tot Z alle content tot zich neemt.

Elke internetgebruiker gaat scannend te werk. Dat scannen wordt ook wel koppen snellen genoemd. Kopjes, opsommingen en alinea’s worden door de lezer gescand om te beoordelen of de tekst nuttig is en de zoekvraag beantwoordt. Zonder aandacht voor de opmaak kan de lezer eerder afhaken vanwege een te grote lap tekst.

Waarom regelmatig een artikel schrijven?

Iedere gebruiker op het internet is dagelijks op zoek naar zinvolle informatie, aanbiedingen en actuele ontwikkelingen. Zorg er daarom voor dat je altijd actueel bent en relevante informtatie publiceert die op dat moment up-to-date is. Voldoe je aan de behoefte, dan komen bezoekers vaker terug.

Google is een bezoeker

Wist je dat Google een van je bezoekers is? Hoe vaker jij een artikel publiceert en dat het ook aangeklikt wordt door verschillende bezoekers, des te vaker komt ook Google bij jouw website terug met als gevolg dat jouw website meer autoriteit krijgt en hoger gewaardeerd wordt in de zoekresultaten.

Daarom is een regelmatig een artikel schrijven voor een vindbare website zo belangrijk.

De 10 gouden regels voor een artikel

  • Zorg voor een uitnodigende titel
  • Zorg voor een goede opmaak (kopjes, quotes, alinea’s en opsommingen)
  • Schrijf voor de doelgroep
  • Lever betrouwbare informatie
  • Verwerk zoekwoorden (SEO) (NIET TE VEEL).
  • Link naar gerelateerde content op je website.
  • Link heel soms naar een andere website
  • Creëer gevoel van herkenning, behoefte en emotie
  • Maak een actietekst: Call-to-action

Een informatief artikel schrijven is lastig, maar met bovenstaande tips kom je al een heel eind. Blijft het een lastige klus dan kun je overwegen het schrijven van artikelen uit te besteden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here