App maken

0
11
blog placeholder

In de afgelopen twee jaar is de app markt explodeerde. In  de afgelopen 9 maanden rapporteerde de Apple Store meer dan een miljard downloads, en dan verdubbelde dat aantal nog eens in de helft van de tijd daarna. De app rage is overgewaaid naar Android, Blackberry, Google Play store en elke andere mobiele markt die er bestaat.

En voor een goede reden: Het hebben van een app voor uw bedrijf of promotie of wat het ook mag zijn kan een marketing hulpmiddel zijn om behoorlijk wat verkeer en inkomsten te genereren. Aan de bovenkant van het spectrum, zie je de Angry Birds app tientallen miljoenen omzetten uit een relatief eenvoudig spel. Daar kom je ook Candycrush tegen met een honderden miljoenen omzet. Verder zie je ook mensen die het leuk vinden om elementaire, basic gratis apps neer te zetten en nog eens tienduizenden te downloaden gratis apps om iets te noemen. In veel van de zakelijke gesprekken die wij hebben gehad in de afgelopen jaren met diverse klanten die interesse hadden in een website of webshop die we voor hen moesten gaan ontwikkelen werd niet eens gepraat over een app, omdat de cliënt dacht dat het toch te duur ging worden en tevens hadden ze geen idee waar ze moesten gaan beginnen.

Het goede nieuws? Een app laten ontwikkelen is niet zo duur als je denkt, en het is ook echt niet moeilijk om mee te beginnen .

Laten we verder praten over wat er in het krijgen van een app ontwikkeld .
Er zijn veel verschillende soorten apps die je kunt laten ontwikkelen . Dit gaat verder dan de categorieën die Apple gebruikt om de groepen Apps in te delen zoals  voeding , lifestyle , sport , etc, Wanneer we het breed pakken kun je de verschillende types app die u kunt maken indelen in:

¡ Basic tabel functies – denk hierbij als een hiërarchie : het scherm heeft na opening van de app grote onderwerpen en na het klikken op een ervan krijg je een set van nieuwe lijsten waar je op kan klikken. De e-mail in de iPhone is een goed voorbeeld van. Zeker de gemakkelijkste om te bouwen en qua design, en een goede optie voor bedrijven die een \” simpele \” app willen die basisgegevens over hun bedrijf of product weergeeft . Het is heel goed mogelijk om table gebaseerde applicaties te laten werken met een goede iphone app ontwerper.

¡ Database gedreven aangepaste functionaliteit – Ja, ik weet dat dit niet een zeer specifiek type is, maar het is de beste manier waarop ik dit creatief kan beschrijven en dan ontleden in mijn content. Stel je hebt een hele lading van de inhoud die u wilt gebruiken. Een voorbeeld zou kunnen zijn honderden hondenrassen, die u wilt organiseren en anders weergegeven. Dit kan gedaan worden, naast de normale vorm van een tabel om de app echt werken. Ontwikkeling van deze app zal complexer zijn dan de vorige, en dit ligt ook aan de vraag of u uw gegevens  \”native \” ( ingebouwd in de app ) wilt gebruiken of \” dynamisch \” ( dus ingebouwd in een online web service ).

¡ Games – Deze hebben natuurlijk het grootste assortiment aan complexiteit, te beginnen met iets heeleenvoudigs als een soort Atari spelletje, tot aan de grote Candycrush Games (van 35Mb aan downloaddata). Verder kun je natuurlijk zo ver gaan hiermee als je zelf wilt, helemaal tot aan 3D games, Punten bijhouden, de integratie van de gebruikerservaringen door de fysieke beweging van het apparaat, en inbouwen in een Game Center zijn allemaal mogelijk.

¡ Verbetering of wijzigingen van de firmware van tablet of telefoon – Dit betekent dat u bepaalde functies van de telefoon of tablet, zoals het alarm, de camera of de flitser gebruikt en deze eventueel veranderd. Een van de voorbeelden hiervan is de Zaklamp App,  die het licht bundelt tot een zaklamp.

¡ Volledig dynamische applicaties – Vergelijkbaar met de database gestuurde applicaties, deze apps zijn het soort dat uitsluitend afhankelijk is van externe informatiebronnen zoals  nu.nl, ad.nl, of twitter. Daarin valt dan nog een categorie wat simpelweg de rssfeed alleen maar doorgeeft, wat natuurlijk weer simpeler te maken is dan een uitgebreide versie.

Een app laten ontwikkelen is vanaf nu voor elk bedrijf en elke particulier even eenvoudig als een kledingstuk bestellen in een webshop. En: voor een betaalbare prijs!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here