Zonnepanelen kopen

0
8
blog placeholder

Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een investering in een zonnepanelen systeem is tegenwoordig ook zonder enige vorm van subsidies zeer rendabel. Een gemiddeld huishouden kan de investering al binnen gemiddeld 7 jaar terugverdienen. De zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee, de meeste fabrikanten geven ook 25 jaar garantie. De onderhoud van zonnepanelen is vrij eenvoudig. Bovendien zijn de prijzen de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald, waardoor het voor steeds meer mensen interessant wordt om te investeren in zonne-energie.

Subsidie zonnepanelen

Het is mogelijk om bij de Rijksoverheid als particulier een subsidie voor zonnepanelen aan te vragen. De subsidieregeling is geldig vanaf juli 2012 tot het eind van 2013. U kunt tot €650 van het totaalbedrag (exclusief de kosten voor installatie) terugkrijgen, dit is zo een 15% van het aankoopbedrag. Er wordt maximaal 3500 Wp (wattpiek) gesubsidieerd. Een zonnepanelen systeem met dit vermogen wekt genoeg energie op om een gemiddeld huishouden van stroom te voorzien.

Prijs zonnepanelen
De prijs van een zonnepanelen systeem is gebaseerd op het totaal geleverde piekvermogen (Wattpiek of Wp). Echter zijn de panelen op zichzelf niet voldoende om er energie mee op te wekken. Een compleet zonnepanelen systeem bestaat uit meerdere componenten die bepalend zijn voor de totaal prijs:

  • Zonnepanelen
  • Omvormer
  • Montagesysteem, inclusief bekabeling en stekkers
  • Installatie
  • Eventueel verzekeringen en kosten voor financiering (rente)

Solarwijzer
Op Solarwijzer kunnen consumenten zich orienteren en installateurs van zonnepanelen met elkaar vergelijken op basis van service en expertise. De bestaande klanten van deze bedrijven hebben een recensie geschreven en zijn door Solarwijzer gecontroleerd op authenticiteit. Indien u al reeds een systeem heeft aangeschaft kunt u tevens ook uw installateur beoordelen en 4 scores geven. Zo kunnen consumenten deze lezen en een beter geinformeerde keuze maken voordat zij een installateur kiezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here