Zo verf je de badkamermuren

0
12

Ben je de badkamer aan het opknappen? Dan zal je waarschijnlijk ook de badkamer muren moeten verven. Natuurlijk betegel je ook een groot deel ervan, maar er blijft altijd wel een stukje over dat je op een goede manier moet aanpakken. Daarom is het zeker ook een goed idee om eens wat dieper in te gaan op de manier waarop je de muren moet verven. Zo kan je deze klus op een veel betere manier aanpakken als je gaat verbouwen.

Zorgen voor rust

Het verven van een deel van de muur van de badkamer doe je niet zonder reden. Het is namelijk een manier om voor meer rust te zorgen. De tegels hebben natuurlijk altijd een patroon. Dit kan wel wat drukker ogen. Bovendien kan je op die manier net wat beter zorgen voor een geheel met de tegels die je gekozen hebt. Of je zorgt juist voor contrast. Dat is natuurlijk wel heel aantrekkelijk om voor te zorgen. Daarom is verven altijd een goed idee.

De juiste voorbereiding

Het is belangrijk om te beginnen met een goede voorbereiding. Dat betekent dat je begint met het schuren van de muren. Die wil je mooi glas krijgen, Zeker wanneer ze gestukt zijn. Het is belangrijk om schuurpapier te kiezen dat niet te fijn, maar ook niet te grof is. Zo kan je een mooie gladde muur realiseren. Dit vergt wel wat meer werk, maar dan heb je ook wel de juiste muur. Het is overigens ook mogelijk om het plafond zo aan te pakken.

Een geheel ervan maken

De muren krijgen altijd het nodige te verduren. Denk aan gaatjes die je boort om kastjes op te hangen of voor de handdoekrekken. Daarnaast kan het best zo zijn dat de muren beschadigd zijn geraakt door bijvoorbeeld stoten. Dan is het belangrijk om eerst met een opvulmiddel aan de slag te gaan. Daarmee kan je alle oneffenheden wegnemen. Zo maak je er weer een mooi geheel van en zie je er niets meer van als je het verft.

De primer aanbrengen

Wanneer je alles hebt voorbereid kan je niet zomaar beginnen met verven. Je zal eerst een primer moeten aanbrengen. Een goede voorstrijk zorgt ervoor dat de muren minder zullen zuigen. Dit is belangrijk voor wanneer je de verf erop aanbrengt. Primer kan je op muren en plafonds gewoon met een roller aanbrengen, dus dat is lekker gemakkelijk. Let wel op dat het dun is en dus kan druppelen, dek dus alles af voor je eraan gaat beginnen.

Met de verf aan de slag

Het is belangrijk om een goede verf te vinden. Deze moet geschikt zijn voor muren en ook dampdoorlatend zijn. De badkamer is immers veel vochtiger dan andere ruimtes. Daarom is het ook belangrijk dat de verf schimmelwerend is. Zo zorg je voor het beste resultaat. Ook blijft het langer goed. Het kan zijn dat het na één keer verven niet goed gedekt is. Dan is het slim om er dus nog een tweede keer overheen te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here