Zo maak je het aanrecht schoon

0
21

Als er één plek in huis is die snel vuil wordt, dan is het wel het aanrecht. Dat komt natuurlijk ook doordat je er van alles doet. Je wast je handen, maar je wast ook je groente en fruit. Dit betekent dat er allerlei bacteriën en vuil blijven hangen. Het is dus ook belangrijk dat je weet hoe je hier iets aan doet. Het is bijvoorbeeld heel belangrijk om te weten hoe je het moet schoonmaken. Dit hoeft niet heel lastig te zijn. Zeker niet wanneer je er enkele tips bij krijgt.

Pak de gootsteen aan

Als je een goede slag wilt slaan met het schoonmaken, dan is het slim om met de gootsteen te beginnen. De restjes van je gezonde maaltijden blijven er immers ook hangen en dan zijn die ingrediënten ineens niet meer zo gezond als ze ooit waren. Wat vooral belangrijk is, is dat je ook onder de gootsteen kijkt. Daar zit namelijk de sifon en daar blijft het vuil buiten het zicht hangen. Het is zaak dat je hier met stevige schoonmaakmiddelen om de twee maanden eens goed werk van maakt. Dit zorgt ervoor dat het geheel hygiënischer blijft.

Altijd een grote schoonmaak

Waar je in andere ruimtes normaal gesproken een simpele schoonmaakbeurt doet en eens in de zoveel tijd een grote schoonmaakbeurt doet, moet je dat met het aanrecht anders aanpakken. Hier moet je namelijk van elke beurt een grote schoonmaak maken. Dat betekent dat je dus altijd goed scherp bent op het schoonmaken van alle hoekjes en randjes. Dat zijn namelijk juist de plekken waar het vuil en de bacteriën blijven hangen. Dit wil je juist voorkomen. Dat betekent dus dat je altijd de tijd moet nemen en nooit een verkorte schoonmaak moet doen als het om het aanrecht gaat.

Weg met de vaatdoek

In veel huishoudens blijft de vaatdoek langer dan een dag in gebruik. Dit is eigenlijk niet zo’n goed idee. Juist ook omdat je er al snel bacteriën mee oppikt. Die begin je dan daarna te verspreiden wanneer je het doekje opnieuw gebruikt. Daarom is het slimmer om de vaatdoek gewoon dagelijks te vervangen. Het geeft je in ieder geval de zekerheid dat je altijd met een schone doek werkt. Dit is dus ook veel gezonder en houdt alles mooi schoon en hygiënisch. Dit is een groot voordeel.

Gebruik specifieke schoonmaakmiddelen

Wanneer je aan de slag gaat met het schoonmaken van het aanrecht en de gootsteen, dan is het slim om te werken met de schoonmaakmiddelen die hier specifiek voor bedoeld zijn. Alleen al omdat je dan zeker weet dat je heel gericht bijvoorbeeld de bacteriën ermee uitschakelt, maar je aanrecht wel gewoon normaal bruikbaar blijft. Het is dus zeker de moeite waard om op zoek te gaan naar de middelen die je kunnen helpen om het reinigen van de ruimte gemakkelijker en beter mogelijk te maken. Dit zal je dan ook veel opleveren en zorgt ervoor dat je je veel meer op je gemak voelt in de ruimte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here