Zo deel je een kleine woonkamer in

0
8

Wanneer je een kleine woonkamer hebt, dan kan het lastig zijn om die op de juiste wijze in te richten. Je wilt namelijk wel gewoon alle elementen van een echte woonkamer erin kwijt. Het is dan wel belangrijk om daar dus op een goede manier mee om te gaan. Het is dus ook niet gek dat je daar wel wat hulp bij kan gebruiken. In dat opzicht kan je veel hebben aan de tips die we je hierna gaan geven. Zo kan je er toch gewoon alles in kwijt en kan je lekker leven.

Werken volgens plan

Het begint allemaal bij het maken van een plan. Teken je indeling uit op een plattegrond. Op die manier kan je er namelijk zeker van zijn dat je nog voor je alles naar binnen gaat sjouwen ook echt alles op de juiste plek kan zetten. Als je op schaal gaat werken met een platte grond, dan moet je dus ook wel alles op schaal maken. Anders dan houd je jezelf voor de gek en past het dus nog niet. Let ook op dat je vaste elementen zoals de trap of een vaste kast erin opneemt.

Combineer functies waar mogelijk

Het is aan te raden om functies van elementen te combineren waar dat mogelijk is. Dat gaat vooral goed wanneer je kijkt naar plekken om te zitten. Heb je bijvoorbeeld te weinig ruimte voor veel losse stoelen? Neem dan wat luxere stoelen voor je eethoek. Die kan je dan ook gebruiken wanneer er mensen op bezoek komen. Of neem een poef die als bijzettafel werkt, maar ook als zitplek gebruikt kan worden als het nodig is omdat je veel visite over de vloer hebt. Dan kan je dus gemakkelijk alles kwijt in jouw ruimte die je hebt.

Zet het niet te vol

Het is belangrijk dat je de ruimte niet te vol zet. Je hebt misschien de neiging om te gaan proppen om toch vooral maar alle elementen die in een woonkamer horen kwijt te kunnen. Het is bij een kleine ruimte juist de kunst om ook het nodige weg te laten. Het voorbeeld van de stoelen hiervoor is daarin een goede. Er zijn echter natuurlijk ook allerlei andere elementen die je achterwege kan laten als je er goed over nadenkt. Ook dit kan goed naar voren komen wanneer je eerst een plattegrond maakt. Zo kan je dingen weglaten.

Functies naar andere plekken verplaatsen

Je kan tot slot ook kijken of je bepaalde functies naar andere plekken kan verplaatsen. Dat doe je bijvoorbeeld door te kijken of de eethoek naar de keuken kan. Misschien heb je daar wel wat meer ruimte beschikbaar. Eten in de keuken kan ook nog eens best gezellig zijn als je het goed aanpakt. In dat opzicht is het de moeite waard. Het is ook slim om bijvoorbeeld een kast in de slaapkamer te zetten zodat het niet te vol wordt in de woonkamer. Wanneer je er goed over nadenkt, dan is er best veel mogelijk hiermee.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here