Zilvervisjes, hoe houd je ze buiten de deur?

0
40
blog placeholder

Verschil tussen papiervisjes en zilvervisjes 
Bij de bestrijding van beide visjes kun je niet dezelfde methodes inzetten. Het gaat bij de bestrijding om een significant verschil. Zilvervisjes aarden het best in een vochtige omgeving, terwijl papiervisjes het liefst in een zo droog mogelijke omgeving vertoeven. Als je papiervisjes hebt is het dus niet verstandig om vochtvreters in te zetten. Je zult eerst zeker moeten weten om wat voor visje het gaat. Hier heb je eigen een expert voor nodig. Een expert kan je precies vertellen om welk visje het gaat.

Wat zijn zilvervisjes
Zilvervisjes zijn kleine zilverachtige beestjes van ongeveer 1 centimeter groot. Ze zorgen niet voor heel veel overlast, maar gaan op plekken zitten waar je ze niet wilt hebben. Voornamelijk op warme en vochtige plekken, daarbij kun je denken aan de badkamer of in de keuken. Overdag verstoppen ze zich en in de avond worden ze actief. De meeste mensen treffen de visjes de volgende dag aan in bijvoorbeeld de gootsteen.

Natuurlijke bestrijdingsmiddelen tegen zilvervisjes
Zoals gezegd hebben vrij veel mensen last van zilvervisjes. Bestrijding van de beestjes is in de meeste gevallen dan ook gewenst. Een handige manier om zilvervisjes in grote hoeveelheden te kunnen vangen is door een halve aardappel in een plastic zak te doen.

Doordat de aardappel die je in de zak doet veel zilvervisjes aantrekt, zul je er in een keer veel vangen. Wat ook een handige tips is: doe wat honing op een stukje bakpapier. Zilvervisjes blijven hier aan plakken en verplaatsen zich dus niet meer. Andere natuurlijke manieren om zilvervisjes te kunnen verwijderen zijn:
– luchtvochtigheid reduceren, dit kun je doen met materiaal dat de luchtvochtigheid reduceert
– de kamertemperatuur zo laag mogelijk houden (rond de 19 graden, liefst kouder, maar dat is vaak niet realistisch)
– gaten en kieren dicht maken, dit is een tijdrovende klus maar werkt wel en is eenmalig!

Andere bestrijdingsmiddelen tegen zilvervisjes
Als je last hebt van grote groepen zilvervisjes, kun je gebruik maken van chemische bestrijdingsmiddelen. Deze zijn verkrijgbaar als gif of in een spray. Deze situatie komt gelukkig zelden voor. Wellicht is het verstandig om hulp in te schakelen, bedrijven die er in gespecialiseerd zijn weten vaak de beste oplossing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here