Wolvilt in opkomst in mode en interieur

0
4
blog placeholder

Unieke eigenschappen van wolvilt:

–         Zeer Kleurvast
–         Sterk, zacht en comfortabel
–         Vuil afstotend
–         Brandwerend
–         Geluid dempend
–         Isolerend
–         Milieu vriendelijk

Hoe wordt wolvilt gemaakt?

Het vilten van wol is een oude ambacht en een relatief simpel proces van het samenpersen en krimpen van wol, zeep en warm water.

Toepassingen wolvilt

Naast een prachtig materiaal voor designers en kunstenaars zijn de toepassingen van vilt in de industrie enorm. Wolvilt wordt ondermeer gebruikt voor: stoelkussens, tassen, poefen, tapijten, in piano’s, kleding, schoenen, pantoffels, tuinbouw en nog veel meer.

Vezels op wolvilt

Soms kan het voorkomen dat er kleine natuurlijke vezels of haar op het vilt aangetroffen worden. Tijdens het productieproces wordt zoveel mogelijk verwijderd. Als er een dergelijke vezel achtergebleven is dan is er niets aan de hand; het onderstreept zelfs de uniekheid van het materiaal. Wol is een natuurlijk materiaal en daarom is het ook mogelijk dat er lichte kleur- en dikte afwijkingen kunnen ontstaan tussen verschillende producties.

Onderhoud en reinigen van wolvilt.

Door het natuurlijke wolvet en de dichtheid van wolvilt worden vloeistoffen niet snel geabsorbeerd. Vloeistoffen blijven doorgaans eerst op het oppervlak liggen. Dep direct ,voorzichtig, de vloeistof met een schone, absorberende doek van het oppervlak.
Voor dagelijks onderhoud kan het beste de de stofzuiger gebruikt worden. Laat natte plekken eerst drogen voor te reinigen. De opgedroogde plek kan daarna voorzichtig met een doek of zachte borstel en water schoongemaakt worden. Dep vervolgens na met schone droge absorberende doek. Kleine oppervlaktes kunnen voorzichtig op de hand spoelt worden met een wolwasmiddel. Als laatste dient het vilt dan plat gedroogd te worden.

Wolvilt: zelf mee aan de slag ?

Wolvilt is overal te koop in elke gewenste hoeveelheid en kleur. Met een beetje handigheid kan van een stuk wolvilt, zelf een mooi product gemaakt worden. Te denken valt dan aan bijvoorbeeld een kussentje, onderzetter of kleedje. Echter wanneer het ontwerp of de toepassing gecompliceerder wordt, dan kan wellicht beter een wolvilt eindproduct gekocht worden van een producent of designer. Te denken valt dan aan onder andere design tassen van wolvilt, haarmanden of lampen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here