Welke tegels wil jij in de badkamer?

0
21
Depositphotos_372035154_S

Staat er een verbouwing van de badkamer op de planning, en weet je nog niet goed wat je wil met de nieuwe badkamer? Dan is het hoog tijd daar goed over na te gaan denken. vaak gaat het niet alleen om de meubels en het sanitair, maar ook om de tegels. Dit zijn serieuze dingen om over na te denken, want je wil voorkomen dat je binnen een jaar alweer spijt hebt van je keuze.

Ga op zoek naar het juiste sanitair

Het is als eerste belangrijk dat je op zoek gaat naar het juiste sanitair. Maak dus voor jezelf een lijstje met meubels die aangeschaft moeten worden, en bedenk alvast in welke stijl je dit wil hebben. ga je voor wit, of wil je juist wat meer kleur aanbrengen? Een wastafel hoeft lang niet altijd meer alleen wit te zijn, want tegenwoordig is er veel meer keuze. Een granieten blad bijvoorbeeld, of een houten kast met een losse kom als wasbak.

Door eerst het sanitair uit te zoeken, kun je daarna de tegels hier makkelijker bij zoeken. Je hebt dan immers al een idee van de stijl omdat je de meubels al hebt uitgezocht.

De tegels erbij zoeken

Vervolgens ga je op zoek naar badkamertegels die passen bij de meubels die je uit hebt gezocht. Dit kunnen gewone witte tegels zijn, in welke vorm dan ook, maar er zijn uiteraard ook veel andere kleuren en motieven. Heb je donkere meubels? Dan passen betonlook tegels hier mooi bij. Ben je juist voor natuurlijke meubels gegaan, dan past marmer hierbij, of een lichtbeige kleur.

Heb je een inloopdouche of een vrijstaand bad aangeschaft? Dan kun je hier ook nog afwijkende tegels voor gebruiken. Donkere, grote tegels staan altijd mooi in een inloopdouche. Dit zorgt er namelijk voor dat de ruimte nog groter oogt. De wand achter het vrijstaande bad zou je kunnen betegelen met een mooie, duidelijke kleur. Is jouw hele badkamer wit? Kies dan hier juist voor een sprekende kleur, zoals groen, blauw of roze.

De badkamer aankleden

Het aankleden van een badkamer is op zich niet nodig, maar kan in sommige gevallen wel zorgen voor meer sfeer. Heb je een afwijkende kleur in je badkamer, zoals het voorbeeld hierboven? Laat deze kleur dan terugkomen in de accessoires. Een vloerkleed met deze kleur er in verwerkt bijvoorbeeld, of rolgordijnen met die kleur. Probeer echter niet teveel verschillende kleuren te gaan gebruiken, want dat zorgt ervoor dat het allemaal rommelig oogt. Dit draagt niet bij aan het ontspannen, iets dat je juist wil als je onder de douche staat of in bad ligt.