Welke soort haardhout is geschikt voor uw kachel?

blog placeholder

Essen haardhout
Essen haardhout is een taaie, harde houtsoort die lang en traag brandt. Het geeft veel warmte af en heeft een erg mooi vlammenspel. Essen hout is universeel geschikt, voor zowel kleine als grote kachels. Dit type haardhout wordt het meest gebruikt in de haardhoutkachels bij particulier gebruik.

Eiken haardhout
Het vlammenspel van eiken haardhout is niet zo mooi als van essen hout. Wel brandt het erg lang en traag en geeft het veel warmte af. Eiken hout is een zeer harde houtsoort en zeer geschikt voor de open haar. Daarnaast ruikt eikenhout ook nog eens erg lekker en is dus ideaal voor een gezellige winteravond.

Berken haardhout
Een opvallend kenmerk van berken hout  is dat het een schone ontbranding heeft. Het is een minder harde houtsoort en geeft veel warmte in korte tijd. Daarnaast geeft berken hout mooie vlammen. Berken haardhout is zeer geschikt voor de kleinere kachels.

Elzen haardhout
Ook geschikt voor de kleine kachels is elzen hout. Dit is een lichtere houtsoort met een snelle verbranding. Ook elzen haardhout geeft snel warmte af en heeft een mooi vlammenspel. Nadeel is wel dat er relatief veel hout ingekocht moet. Dit komt dus door de snelle verbranding.

Beuken haardhout
Beuken haardhout wordt niet veel gebruikt, maar wat veel mensen niet weten is dat deze houtsoort de kachelpijp reinigt. Het is een taaie, harde houtsoort met een langzame verbranding en een mooi vlammenspel. Af en toe beuken haardhout gebruiken kan dus geen kwaad voor de kachelpijp.

U ziet dat iedere haardsoort verschillende eigenschappen heeft. Koop dus niet zomaar hout voor uw kachel, maar kies de houtsoort die bij uw wensen past en geniet optimaal van uw haardhoutkachel. Via de link kunt u makkelijk een keuze maken welk type haardhout voor u geschikt is. Maak hier dus gratis en vrijblijvend gebruik van als u nog niet precies weet welke type haardhout u wilt gaan kopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here