Wat zijn de tuinmeubel trends van 2014?

blog placeholder

Tuinmeubelen, wat zijn de trends van 2014? Ken jij ze al? Het jaar 2014 zal weer vele nieuwe trends beleven. Vooral de uitbreidding van Low dining tuinmeubelen is een opvallende ontwikkeling. Wij lichten ze toe.

Low dining tuinmeubelen
Low dining is een combinatie van dining en loungen. De stoelen en banken zijn gemaakt op lounge-hoogte zodat je heerlijk achterover kunt zitten maar ook in een actieve houding kunt zitten, om bijvoorbeeld te eten.
een Low dinnig tafel is op lounge-hoogte en dus een stuk lager dan een gewonen eettafel. Een ideale manier om op een ontspannen manier lekker lang van een etentje te genieten, maar ook een goede plek om overdag te vertoeven. Wat voor jou?

Lounge tuinmeubelen
Een trend van de laatste jaren, maar zeker nog van 2014, zijn strakke tuinmeubel designs van materialen als aluminium en RVS. Tijdloos en ze gaan lang mee! Dit soort tuinmeubelen kun je met heerlijke kussens gebruiken om op te loungen. Een kleine kanttekening hierbij is dat wicker tuinmeubelen zeker niet zullen verdwijnen uit het tuinbeeld van 2014. Kijk bijvoorbeeld eens naar heerlijke ligbedden voor in de tuin, waar jij in de zomer kunt vertoeven.

Wicker tuinmeubelen
De afgelopen jaren zagen we steeds meer wicker tuinmeubelen verschijnen. Wicker is een vezel gemaakt van kunststof. Qua uiterlijk heeft he veel gelijkenissen met rotan, alhoewel rotan een natuur product is. Het voordeel van wicker tuinmeubelen is dat deze minder gevoelig zijn voor weersinvloeden en weinig onderhoud nodig hebben. Een bijkomend voordeel ten opzichte van natuurproducten is de levensduur van een goede kwaliteit wicker; meubelen gemaakt van dit materiaal kunnen makkelijk 10 jaar mee. Wicker tuinmeubelen zijn er tuigenwoordig in enorm veel soorten, kleuren en maten. Ze passen in een licht moderne, landelijke tuin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here