Waarop te letten bij het aanschaffen van een bed

0
12
blog placeholder

Wanneer u een nieuw bed wilt aanschaffen,  zijn er bepaalde zaken waar u rekening mee moet houden. Bij het kopen van het bed, is niet alleen kiezen van een merk en goed materiaal, er komt heel wat meer bij kijken. Het grote aanbod maakt het voor veel mensen lastig om een goede keuze te kunnen maken. Stel daarbij voordat u naar een bed gaat kijken een aantal zaken op een rijtje.


Voordat u een bed koopt is het verstandig om de volgende zaken op een rijtje te zetten:

•    Welke temperatuur hanteert u normaal gesproken in de slaapkamer?
•    Heeft u last van gezondheidsproblemen?
•    Wat voor soort matras gebruikt u nu? Bent u tevreden met dit matras?
•    In welke houding slaapt u?
•    Maakt u momenteel gebruik van een topmatras
•    Hoeveel jaar maakt u al gebruik van uw huidige matras?
•    Welke hardheid heeft u huidige matras?
•    Van wat voor soort bedbodem maakt u nu gebruik? Bent u tevreden met uw huidige bed?

Naast bovenstaande eigenschappen is het natuurlijk ook belangrijk om naar lichamelijk aspecten zoals lichaamsbouw, lengte, gewicht en mate van transpiratie te kijken.

Verschillende bedden

Gaat u een nieuw bed kopen, dan heeft u ontzettend veel mogelijkheden. Allereerst is het belangrijk om een keuze te maken welke maat u wilt. Er zijn eenpersoonsbedden, tweepersoonsbedden en de zogenaamde twijfelaars. De standaard afmetingen voor een eenpersoonsbed zijn 90cm bij 200cm. Twijfelaars hebben afmetingen van 120 cm bij 200 cm en voor tweepersoonsbedden zijn verschillende afmetingen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog kinderbedden met kleinere afmetingen en stapelbedden, hoogslapers en hemelbedden.
Naast de maat, is ook de constructie van het bed belangrijk. Er worden verschillende soorten onderstellen gebruikt, waarbij ook verschillende vormen van vering gebruikt worden. Een boxspring is bijvoorbeeld opgevuld met pocketveren, de spiraalbodem bestaat uit metalen spiralen en een lattenbodem bestaat uit houten latten. Bij iedere constructie komen bepaalde karaktereigenschappen kijken, waarbij vering/ stijfheid en ventilatie belangrijke factoren spelen voor een comfortabele en gezonde nachtrust. Naast de functionele en materiële eigenschappen van een bed, is natuurlijk ook het uiterlijk belangrijk. Zo heeft de boxspring de laatste jaren erg veel populariteit verkregen omdat deze bedden zowel erg mooi als comfortabel zijn. Boxsprings kunnen met allerlei verschillende materialen en kleuren bekleed worden, waardoor er voor elk interieur wel een geschikte boxspring te vinden is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here