Waarom kiezen voor ventilatie in je huis ?

0
10
blog placeholder

Ventileren is van levensbelangIn een slecht geventileerde ruimte wordt de uitgeademde lucht niet ververst. Dit zorgt voor een slechte luchtkwaliteit die misselijkheid, hoofdpijn en duizeligheid met zich meebrengt. Op lange termijn is er zelfs gevaar voor de gezondheid! Tegenwoordig zijn de huizen zeer goed geïsoleerd en is er weinig natuurlijke ventilatie meer. Het is bij dergelijke gebouwen dat een ventilatiesysteem aan te raden is. Daarenboven is de ventilatienorm NBN D50-001 sinds 1 januari 2006 van kracht die een ventilatiesysteem verplicht in alle nieuwbouw en grondige renovaties.

Ventileren op eigen maatEr zijn verschillende systemen op de markt. De belangrijkste zijn de vier volgende, eenvoudigweg genaamd systeem A, systeem B, systeem C en systeem D. Ze beschikken allebei over een dubbele werking: het aanzuigen van verse lucht en het afvoeren van vervuilde lucht. Het verschil tussen alle systemen liggen in de manier waarop die dubbele werking gebeurt: natuurlijk, mechanisch of een combinatie van beide. Bij een mechanische aan- of afvoer wordt er een elektrische ventilator ingeschakeld. Zo niet, wordt er op natuurlijke wijze zonder elektrische hulp aan of afgevoerd. Er is wel degelijk een beduidend prijsverschil tussen de verschillende systemen, waarbij het volledig mechanisch ventilatiesysteem (systeem D) het duurste is. Het grote voordeel van dit systeem is dat de warmte van de afgevoerde lucht kan gerecupereerd worden. Op die manier moet er dus niet extra verwarmd worden omwille van de ventilatie. Verder hangt de kostprijs van de installatie af van de te ventileren ruimte en de hoeveelheid van ruimtes.

Denk niet alleen aan verwarmingBij een renovatie of nieuwbouw wordt veel aandacht gegeven aan de isolatie en de verwarming om het energieverbruik te drukken. In combinatie met een ventilatiesysteem zorgt u niet alleen voor een comfortabel binnenklimaat met een minimaal energieverbruik, maar ook voor de gezonde verse lucht de hele dag lang. Raadpleeg de juiste bronnen en laat u adviseren naar het beste systeem voor uw project.

Meer informatie op onze website www.masser.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here