Waarom het kopen van een bloempot niet zo eenvoudig is als je denkt

bloempot kopen

Als je op zoek gaat naar een leuke of mooie nieuwe bloempot zul je al gauw ontdekken dat dit helemaal niet zo eenvoudig is als je misschien in eerste instantie denkt. Dit komt simpelweg doordat er ontelbaar veel soorten, maten, kleuren, vormen op de markt zijn. Daarnaast heeft je nieuwe bloempot waarschijnlijk niet alleen een nuttige functie maar ook een decoratieve. Bloempotten moeten dus aansluiten bij een gewenste sfeer maar het kan ook zijn dat je op zoek bent naar een bloempot om een uitstraling te versterken. Je ziet dat het kopen van een bloempot niet zo eenvoudig is als je denkt. Daarom gaan we je met dit artikel op weg helpen bij het maken van je keuze.

Een aantal zaken om op te letten bij het kopen van een bloempot

Er zijn een aantal zaken waar je zeker op moet letten bij het kopen van een bloempot. Als we een kijkje nemen aan de decoratieve kant zie je al gauw dat bloempotten in allerlei kleuren en vormen verkrijgbaar zijn. Of je nu op zoek bent naar een ronde-,vierkante-, ovale-, lage-, of hoge bloempot, alles is verkrijgbaar. Daarnaast zijn er natuurlijk zeer veel verschillende design bloempotten en moet je ook nog eens bepalen of je de bloempot wilt neerzetten of ophangen. We zeiden al, een bloempot kopen is nog niet zo makkelijk als je denkt. Ook de praktische kant speelt natuurlijk een grote rol voor je keuze in bloempotten. Denk daarbij aan de materialen en de afmetingen. Hieronder vertellen we er meer over.

De afmeting van je nieuwe bloempot

Eén van de belangrijkste zaken om rekening mee te houden als je een nieuwe bloempot gaat aanschaffen is het formaat. Het is hierbij goed om je te realiseren dat een plant een levend wezen is dat voldoende ruimte nodig heeft om zich te ontwikkelen. De ontwikkeling van een sterk wortelgestel is onder andere van essentieel belang om voedingsstoffen op te nemen. Daarnaast moet een plant in z’n geheel in de pot vallen en hier niet bovenuit steken. Koop dus nooit een te kleine bloempot, hoe mooi deze ook is.

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden is dat de meeste planten een hekel aan natte voeten hebben. Dat wil zeggen dat ze liever niet met hun wortels in het water staan. Het is dus belangrijk dat je nieuwe bloempot voorzien is van drainage gaten zodat het overtollige water gemakkelijk weg kan lopen. Ben je echter op zoek naar een sierpot voor binnen dan kunnen we ons voorstellen dat je niet bij iedere gietbeurt op een waterballet in je huiskamer zit te wachten. Je doet er dan verstandig aan om onder in de bloempot een verhoginkje te plaatsen zodat het overtollige water weg kan lopen en de plant droog staat. Het overtollige water verdampt vanzelf uit de pot. Om een verhoginkje te maken in de bloempot kun je bijvoorbeeld een schoteltje op zijn kop in de bloempot plaatsen.

Van welk materiaal moeten bloempotten zijn?

Naast de bovenstaande keuzes, moet je er zeker even goed over nadenken van welke materialen bloempotten moeten zijn. Bloempotten kunnen gemaakt zijn van onder andere kunststof, zink, aardewerk, hout, steen of cement. Of je nu een bloempot of een bloempotje gaan kopen, het gewenste uiterlijk speelt uiteraard ook een belangrijke rol bij het maken van je keuze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here