Waarom booglampen zeker het overwegen waard zijn

0
127
blog placeholder

Booglampen bieden flexibiliteit

Een van de belangrijkste voordelen van een booglamp is de flexibiliteit. Omdat deze armaturen gewoon in het stopcontact zitten, kan je ze makkelijk verplaatsen.

Een voorbeeldje:

Je hebt in de eetkamer een lichtpunt voorzien vlak boven de tafel. Hier werd een stijlvolle hanglamp aangesloten. Maar na enkele jaren beslis je om de eetkamer anders in te delen en de eetkamer een metertje naar rechts op te schuiven. De hanglamp is dus niet meer boven het midden van de eettafel gepositioneerd. Wat nu gedaan?

In bovenstaande voorbeeld is het verplaatsen van de eettafel geen probleem voor een booglamp. De lamp is immers ‘mobiel’. Dat is erg handig tijdens een make-over van jouw interieur. Ook tijdens familiefeesten, wanneer je misschien de tafel verplaatst, is dat erg handig.

Booglampen zijn blikvangers

Plafondspots in een woonkamer zijn erg subtiel. Overdag zijn ze vrijwel onzichtbaar. Maar sommige mensen willen een designstatement maken. Booglampen zijn hiervoor perfect geschikt.

Met hun grote afmetingen zijn het de perfecte blikvangers. Booglampen zijn eerder decoratieve items in plaats van een noodzakelijk kwaad. Je mag ze gerust vergelijken met een mooie vaas of een schilderij. Ze hebben dus niet enkel een functionele toepassing (de ruimte verlichten), maar ook een esthetische toepassing (het interieur opfleuren). Booglampen combineren dus het beste van twee werelden. Daarom zijn ze zeker het overwegen waard.

Booglampen komen in alle stijlen

De verlichting moet steeds bij de rest van de ruimte passen.

Dat is bij booglampen geen probleem. Voor elke woonstijl is er een passend model. Met haar marmeren voet past de Flos Arco bijvoorbeeld erg mooi in een klassiek interieur met een retro toets. De Foscarini Twiggy ziet er met haar dunne hals en sobere kap dan weer heel modern uit. Modern, klassiek, landelijk, industrieel … noem jouw favoriete stijl en er is gegarandeerd een booglamp die erin past.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here