Waarom airconditioning in huis?

0
24
blog placeholder

Nog niet zo heel lang geleden vonden we airco in auto’s nog maar ‘onzin’. Zo warm werd het helemaal niet in ons koude kikkerlandje en als het dan wel een paar dagen warm was dan draaide je toch gewoon de raampjes naar beneden? Daar zijn met wel van teruggekomen met z’n allen. Iedereen die eenmaal een auto met airco heeft gehad, wil niets anders meer. Hetzelfde proces zien we zich nu voltrekken bij airconditioning in huis.

Heb ik thuis airconditioning nodig?
In eerste instantie zul je dus misschien ook denken: airconditioning in huis, is dat echt nodig? Maar ga eens even na wat met wat voor klimatologische omstandigheden we de afgelopen jaren zijn geconfronteerd? Inderdaad, periodes van grote hitte afgewisseld met regen en kou. Een grillige weerklimaat. En dat is nou juist waar een airco om de hoek komt kijken.

De functies van airconditioning
Airconditioning in huis gebruik je namelijk niet alleen bij (grote) hitte. Sterker nog, op het moment dat dit ik artikel schrijf is het zelfs koud en toch staat de airco aan. Met de meeste moderne aircosystemen (die met warmtepomp) kun je niet alleen koelen, maar ook verwarmen, de lucht zuiveren, ontvochtigen en ventileren. Het zuiveren van lucht is prettig als je niet goed tegen stof of pollen kunt of andere allergieën hebt. Het is ook prettig als je de lucht minder vochtig kunt maken. In ons zeeklimaat kan het ook bij 20 graden Celsius al klam aanvoelen. Een klimaat waaruit wat vocht is gehaald, voelt vaak veel prettiger aan. Hetzelfde effect heb je als je op vakantie bent in een warm land. Daar zijn temperaturen boven de 30 graden vaak veel beter uit te houden dan hier. Ook zorgt een goed aircosysteem voor ventilatie. Als het in de winter te koud is om een raam open te zetten, krijgt je via de airco toch frisse lucht.

Verwarmen met airco
De verwarmingsfunctie van airco’s met een warmtepomp is ideaal. Hierbij wordt de circulatie van het aircosysteem in feite omgedraaid. In plaats van dat het systeem warmte afvoert naar buiten, haalt het systeem warme lucht naar binnen. En daarvoor hoeft het buiten echt niet warm te zijn, hoor. Zo’n airco met warmtepomp biedt verwarming bij buitentemperaturen tot wel 15 graden onder nul. En ook niet onbelangrijk: zo kun je veel besparen op je gasrekening. Een airco heeft namelijk een veel hoger rendement, van wel 300%!

Jaarrond een prettig klimaat
Een goede airconditioning in huis biedt dus veel meer dan alleen koeling tijdens de heetste dagen van het jaar. Met een airco creëer je het klimaat waarbij jij je prettig voelt, met frisse en schone lucht. Of je nu thuis aan het werk bent, met je hobby bezig bent of slaapt, een airco voor thuis biedt veel meerwaarde voor je leefomgeving.

Vaste airco of mobiele airco?
Als je airco in huis overweegt, kun je het beste voor een vaste airco kiezen. Zo’n systeem biedt eenvoudig het meeste comfort, is energiezuinig en maakt nauwelijks geluid. Mobiele airco’s zijn vooral geschikt om een paar hete dagen door te komen. Binnen de vaste airco’s zijn verschillende systemen van simpel tot hightech om uit te kiezen. Wat jij moet kiezen wordt zowel door je budget als door de ruimte waarin de airco moet worden ingezet, bepaald.

Op de website AllesAirco.nl vind je alle informatie die je nodig hebt om voor een geschikte airconditioning te kunnen kiezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here