Voorkom inbraak met maatregelen

0
16
blog placeholder

Het is via politie.nl mogelijk om te bekijken waar en wanneer er in uw buurt werd ingebroken. Deze informatie wordt door de politie gedeeld om u te stimuleren om maatregelen te nemen. Het kan er uiteindelijk voor zorgen dat een inbraak wordt voorkomen. Via de website is het mogelijk om de inbraken van de laatste drie maanden op een kaart inzichtelijk te maken.
 
De politie wil met de actie Misdaad in kaart mensen bewust maken om zelf dingen te ondernemen om inbraak te voorkomen. Het is logisch dat u goed deuren op slot draait en ramen sluit, maar er zijn nog genoeg andere maatregelen.
 
Minder kans op inbraak
Het gebruik van gecertificeerd hang- en sluitwerk is ook zeer belangrijk. U moet deuren altijd beveiligen met een slot in combinatie met een veiligheidscilinder- en beslag. De betere veiligheidsbeslagen hebben geen schroeven aan de buitenkant. Hierdoor kan een inbreker het veiligheidsbeslag niet losdraaien en dus niet bij de cilinder komen.

 
Wanneer dit wel kan, wordt de kans op een inbraak vele malen groter. Ook wordt er voor gezorgd dat de cilinder niet uitsteekt. Het wordt anders te makkelijk om dit onderdeel af te breken en zo het slot te kunnen saboteren. Zo is een veiligheidsslot is stevig en moeilijk te manipuleren. Tegenwoordig worden ze geheel van staal gemaakt, wat er voor zorgt dat inbrekers het slot niet kunnen doorzagen.
 
Zorg er tevens voor dat u niet op social media zet wanneer u voor een langere tijd weg bent. Het internet is openbaar en ook inbrekers kunnen met u mee lezen. Zo wordt het wel heel makkelijk om er achter te komen welke bewoners niet thuis zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here