Vloerverwarming: hoge installatiekost, veel voordelen

0
3
blog placeholder

Een echt luxe gevoel bij jou thuisTen eerste klopt het inderdaad zo dat een vloerverwarming een zeer aangenaam gevoel van warmte geeft aan de bewoners. Je kunt een tegelvloer hebben waar je gewoon blootsvoets op kan lopen zonder koude voeten te hebben. Daarnaast vult de stralingswarmte zich heel gelijkmatig over de kamers, tot in de hoeken. Radiatoren hebben het daar soms moeilijk mee. De luchtvochtigheid wordt ook positief beïnvloed door vloerverwarming, wat vocht en schimmels geen kans geeft.

Esthetisch gezien is het grootste voordeel dat er geen lelijke plaats rovende radiatoren meer in de woonkamer te zien zijn, compleet met buizen die uit de vloer of het plafond komen. De bewoners hebben ook minder last van rondvliegend stof in de woning. Dit is omwille van het gebrek aan luchtstromen, gecreëerd door radiatoren. Met een beetje fantasie waan je je echt in een wellness omgeving!

Luxe = duur, toch?Luxe staat gelijk aan een hoge kostprijs, daarom heet het luxe. Het is niet zo onbereikbaar zo als sommigen nog denken, maar er hangt wel nog steeds een vrij hoog prijskaartje aan vast. Dit is vooral te wijten aan een vrij duur regelsysteem en een hoge kost aan werkuren om het netwerk van leidingen te laten installeren en aansluiten.
Daarnaast duurt de opstart van de verwarming en het veranderen van de temperatuur ook veel langer dan bij een systeem met radiatoren. Verder ben je ook niet helemaal vrij in de keuze van de vloerbekleding. Isolerende vloeren en vast tapijt zijn ten sterkste af te raden voor het rendement. Ook zal je bij een renovatie voor een groot deel, zo niet volledig, de vloer moeten openbreken. Het grootste deel van de hoge kostprijs zit dus in de arbeid.

Een woning verwarmen met vloerverwarming is altijd zijn geld waard. Korting op je energiefactuur en alle voordelen er bovenop. Laat je adviseren en zoek een goede aannemer voor de werken. Vergewis je er ook van dat er nog een aantal factoren zijn die meehelpen aan de rendementsverhoging. Zo beschik je bij voorkeur over een huis met degelijke isolatie, om zo weinig mogelijk van je rendement te laten ontsnappen langs spleten en kieren.

Meer informatie op www.masser.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here