Vijver aanleggen

0
27
blog placeholder

Voor iedereen die dit jaar grote plannen heeft voor de tuin, is wellicht ook vijveraanleg in die tuin een leuke en enerverende optie. Een vijver aanleg doe echter niet even zomaar. Het vergt een goede voorbereiding om daarna het optimale resultaat te krijgen.

Voorbereiding

Stel u zelf eerst de vraag welke soort vijvervissen u in de vijver wilt gaan houden. Als u bijvoorbeeld direct met koi wilt starten dient u andere zaken goed voor te bereiden als wanneer u een vijver met alleen goudvissen of goudwindes wilt gaan houden.

Ook de ligging van de vijver is uitermate belangrijk. Zorg ervoor dat de vijver een gedeelte van de dag in de schaduw ligt, bij voorkeur de namiddag. Zon in de morgen en avond is het ideaal scenario voor elke vijver.

Daarnaast is belangrijk om rekening te houden met de filtering van het vijverwater. Een goed vijverfilter is daarbij een must. De vijverfilter wordt gevoed door een goede vijverpomp. Wilt u een heldere vijver met kwalitatief goed vijverwater is het gebruik van een vijverpomp en vijverfilter zeer aan te raden.

Uitbesteden vijver aanleggen

U kunt natuurlijk ook besluiten om een vijver aan te laten leggen. Een vijver aanleggen door specialisten met meer dan vijfentwintig jaar ervaring ? Vijvercentrum De Scheper in Oirschot beschikt over deze specialisten en legt jaarlijks een 10-tal grote vijvers aan.

Heeft u reeds nagedacht over uw plannen en bent u op zoek naar hulp bij de aanleg of voor verder advies ? Vijvercentrum De Scheper wil u daarbij graag helpen. Via onze contactformulier op onze website is het mogelijk om uw voorkeuren aan te geven, waarna wij met u contact opnemen voor een afspraak.

Optimaal plezier van een vijver

Wat is er nu mooier dan rustig aan de vijver in uw eigen tuin te zitten op een mooie zomeravond ? Een vijver in welke vorm dan ook maakt uw dromen waar. Of het nu gaat over een zwemvijver, koivijver of siervijver, elke soort van vijver aanleg is voor ons geen probleem. Op onze website vindt u vele voorbeelden van gerealiseerde vijver projecten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here