Ventileren zonder compomissen

0
29
blog placeholder

Zoals gezegd weten mensen vaak niet welke stappen ze moeten ondernemen om ventilatie ten eerste minder zichtbaar te maken en ten tweede minder hoorbaar te maken. Dit terwijl er diverse opties beschikbaar zijn. Voor de ene optie moet je verbouwen voor de andere niet.

Dakventilatoren

Door middel van dakventilatoren verplaats je de motor van de ventilatie naar het dak. Hierdoor is de kans vele malen kleiner dat je de ventilatie hoort. Daarnaast heb je de ventilatie dan niet meer in huis, waardoor deze praktisch onzichtbaar is.

Woonhuisventilatoren

Bij kleine woningen en panden kan er ook gekozen worden voor woonhuisventilatoren. Deze ventilatoren kun je niet vergelijken met de huis-tuin en keuken ventilatoren die je bij de Blokker of Marskramer aanschaft. Woonhuisventilatoren zijn kleinschalige WTW units die ervoor zorgen dat de lucht in de ruimte geventileerd wordt en dus niet dat er alleen maar lucht verplaatst wordt.Doordat de algehele capaciteit van deze ventilatoren kleiner is, maken ze minder lawaai en hebben ze een kleinere omkasting nodig.

Pijpventilatoren

Pijpventilatoren, ook wel pijpdakventilatoren genoemd, zijn smalle ventilatoren die je hebt best kunt vergelijken met een schoorsteen. Deze mini ventilatoren plaats je rechtstreeks door het dak. In principe behaal je met dit type ventilatoren dezelfde resultaten als met de traditionele dakventilatoren, echter moet je voor deze ventilatoren iets meer verbouwen. Dit komt voordat doordat de aansluiting via deze ventilatoren door het dak plaatsvindt.

Plafondroosters

Plafondroosters sluit je aan op het plafond van je woning en aan het uitende van je ventilatiesysteem. Hierdoor kun je het ventilatiesysteem dat zorgt voor de daadwerkelijke ventilatie van de woning verplaatsen naar een andere ruimte. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat de ventilatie uit het zicht is en bovendien zorgt dit ervoor dat iedere ruimte gemakkelijker geventileerd kan worden. Afhankelijk van de capaciteit van de ventilatie kun je deze vorm namelijk aansluiten op zowat iedere ruimte in je huis.

Badkamerventilatoren

Badkamerventilatoren lijken in veel gevallen op plafondroosters, echter met één belangrijke uitzondering. Badkamerventilatoren zijn namelijk specifiek gebouwd voor natte ruimtes, terwijl plafondroosters op iedere ruimte toegepast kunnen worden. De werking van deze roosters is echter hetzelfde.

Maak in één keer de goede keuze

Belangrijk is dat je in één keer de juiste keuze maakt. Wanneer je een verkeerde keuze maakt is dat natuurlijk eeuwig zonde. Enerzijds omdat de verbouwen die allicht nodig is, dan teniet gaat en anderzijds omdat je dan weer langer moet wachten op echt goede ventilatie. Daarom raad ik aan om de hulp van een specialist in te schakelen. Zij kunnen vaak heel nauwkeurig vertellen welk type ventilatie je nodig hebt.

Zo kom je onmogelijk te staan voor een verkeerde keuze en kun je altijd optimaal genieten van je ventilatie.

De laatste tip

Wil je genieten van ventilatie en opwarming tegelijk? Dan kies je voor een WTW unit. Deze units koelen de lucht niet alleen, maar zijn ook in staat de lucht te verwarmen. Hierdoor kun je je verwarmen  ten allen tijden uitlaten en is je huis altijd precies de temperatuur die jij wilt, met het bijkomende voordeel dat vieze luchtjes direct verwijderd worden en de leefkwaliteit van je woning stukken beter is. Ook dit soort ventilatie kun je vrij gemakkelijk onzichtbaar maken door bijvoorbeeld een dakdoorvoer, plafondrooster of ventilatieventiel. Hier geldt ook weer, wil je in één keer de juiste keuze maken? Schakel dan de hulp in van een specialist in ventilatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here