Ventileren: de feiten en de fabels

0
11
blog placeholder

En vervolgens wél klagen over vocht in huis en schimmel op de muur. Tja, dat is niet zo gek als je niet ventileert. Een gemiddeld gezin produceert namelijk al zo’n 10 liter vocht per dag. Gewoon door in de woning aanwezig te zijn en te ademen. En door te koken en te douchen. Dat vocht moet naar buiten. En er moet nieuwe schone lucht naar binnen, anders ontstaat een ongezond binnenklimaat. Daardoor voel je je niet fit. Je kunt hoofdpijn krijgen of niet lekker slapen. Het kan ook allergieën opwekken, en er zijn zelfs mensen die er chronisch ziek van worden.

Ik kwam bijvoorbeeld eens bij een man die al jaren last had van droge ogen en een droge keel, sinds hij in dat huis woonde. Hij voelde zich nooit helemaal 100 procent. Ik maakte zijn warmteterugwin-systeem schoon. De volgende dag kwam ik hem tegen. Hij vertelde dat hij nog nooit zo lekker had geslapen en dat hij zich stukken beter voelde. Daaruit blijkt maar weer hoe belangrijk gezonde lucht is.

Meer weten over de feiten en fabels, lees hier het hele artikel: https://www.feenstra.com/zorgelooswonen/publicaties/ventileren-de-feiten-en-de-fabels/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here