Uitvalschermen

0
14
blog placeholder

Wat is een uitvalscherm?

Een uitvalscherm is een zonnescherm met een simpele constructie. Aan het uitvalscherm zitten twee armen die het scherm uit kunnen zetten. Doordat uitvalschermen naar beneden toe open klappen, kan je er niet makkelijk onderdoor lopen. Daarom is het slim om ze bijvoorbeeld aan de voorzijde van je woning te plaatsen. Het uitvalscherm kan handmatig, elektrisch of zelfs met een afstandsbediening worden bedient. Doordat uitvalschermen in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, kan je ze makkelijk laten passen bij de uitstraling van je woning.


Uitvalscherm

Kosten

Uitvalschermen zijn, in vergelijking met andere soorten zonwering, erg voordelig. Dit komt door de eenvoudige constructie van het scherm. De prijs van een uitvalscherm hangt af van de afmetingen en van de bediening van het scherm. Gemiddeld kost een uitvalscherm tussen de € 150 en € 300 per meter breedte. Voor een scherm met elektrische bediening betaald u een meerprijs van ongeveer € 110. Deze prijzen zijn exclusief eventuele montagekosten. Wil je het uitvalscherm door een specialist laten plaatsen? De montagekosten liggen gemiddeld tussen de € 120 en € 200 per scherm.

Zonwering

Als je het uitvalscherm naar beneden doet dan zorgt dit ervoor dat de zonnestralen worden tegengehouden. Hierdoor blijft de warmte buiten en blijft de binnentemperatuur aangenaam. Dit is vooral erg fijn op de warme zomerdagen. Daarnaast creëer je met een uitvalscherm ook een schaduw in je kamer, waardoor je geen last hoeft te hebben van reflecterend zonlicht op je computer of televisie. Al met al zorgt dit dus voor een stuk meer wooncomfort.

Andere soorten zonwering

Als uitvalschermen toch niets voor jou blijken te zijn, zijn er nog genoeg andere mogelijkheden. Kijk bijvoorbeeld naar de mogelijkheden voor een knikarmscherm. Een knikarmscherm is zeer geschikt voor het creëren van schaduw op je terras. Ook kan je makkelijk onder een knikarmscherm doorlopen en verlies je hier dus eigenlijk geen ruimte aan. Een zonnescherm waar je ook geen ruimte aan verliest zijn screens. Screens gaan verticaal langs je raam open en dicht. Het ideale van een screen is dat jij wel naar buiten kan kijken, maar dat andere mensen niet naar binnen kunnen kijken. Hierdoor heb je niet alleen zonwering, maar ook nog extra privacy.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here