Tuintrends 2013

0
15
blog placeholder

De Stichting Tuinpromotie Nederland maakt ieder jaar de tuintrends bekend. Zij zijn een initiatief van Tuinbranche Nederland, Plant Publicity Holland, Branchevereniging VHG, het HIC en het productschap Tuinbouw. Vanaf 2005 brengen zijn de nieuwe tuintrends naar buiten. De tuintrends 2013 zijn gebasseerd op onderzoeken, trendanalyses en persberichten.

Tuintrends 2013 volgends Stichting Tuinpromotie Nederland

 De nieuwe tuintrends worden vanaf 1997 in de gaten gehouden door de Stichting Tuinpromotie Nederland (STN). Om de tuintrends van 2013 te bepalen deden zij onderzoek naar de tuinbeleving, tuintrends en martkcijfers in Nederland. Door de resultaten hiervan samen te voegen kunnen zij berekenen wat er leeft onder de tuinliefhebbers en consumenten.

De tuintrends 2013 werden afgelopen jaar gepresenteerd in trendtuinen op de Floriade. Ieder jaar worden tijdens de Floriade de nieuwste trends op het gebied van tuinen, tuinmeubelen en decoratie gepresenteerd. Iedere tuintrend komt met een bepaald thema. Dit jaar zijn er 2 trendtuinen bekend gemaakt: Let me glow garden en de Be Happy Garden.

Twee soorten tuintrends  

De Let me Glow Garden staat voor leven met zin. Het is een strakke tuin waarbij strakke lijnen worden afgewisseld met felle kleuren en lavendelborders. De Be Happy Garden staat voor klein geluk. Dit is de meest natuurlijke tuin met kenmerken als houten tuinmeubelen, duurzame producten, oog voor insecten en dieren en speelsheid.

Meer lezen over de tuintrends 2013

Wil je meer lezen over de laatste Tuintrends van 2013? Ga dan naar de onderstaande link:
Tuintrends 2013

Hier kun je meer lezen per tuintrend en ook twee mooie sfeercollages bekijken. Op deze blog staan meer leuke artikelen die inspiratie geven voor de inrichting en het onderhoud van de tuin.

Het kweken van wiet voor de fun wordt ook steeds populairder. Via een wiet forum kun je kijken hoe dit in zijn werk gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here