Tuinontwerp in 3d

0
32
blog placeholder

Een driedimensionaal tuinontwerp begint nu echt bij het grote publiek door te breken. De zogenaamde ‘platte tekening’ heeft het lang vol gehouden maar voldoet anno 2013 niet meer. Met de huidige mogelijkheden op het gebied van de 3D software zijn er in de tuin ook vernieuwende mogelijkheden.

Voor velen is een platte tuintekening moeilijk te begrijpen omdat er geen hoogte en diepte zichtbaar is. Bij een 3D tuinontwerp wandel je als het ware door je eigen toekomstige tuin, vertelt Lotte Rensema, sinds 2011 tuin ontwerper bij Buitenwarenhuis.nl. Met een 3D ontwerp kun je vanuit de woning de tuin in kijken. Dan beleef je hoe jouw tuin er na aanleg in werkelijkheid uit zal zien. Ieder detail is exact uitgewerkt wat een volledig beeld van de tuin geeft. Tevens zijn oppervlaktes en maten van bestrating en beplanting eenvoudig te berekenen, wat een groot voordeel is bij de aanleg van de tuin. Bovendien bespaart men kosten door de juiste aantallen te bestellen. Dit wordt in een aparte materiaallijst meegegeven.

Na enkele jaren is uw tuin volgroeid. Juist dan zie je meer en meer dat over het ontwerp inclusief de beplanting goed is nagedacht. Tot slot bevordert een professioneel ontwerp de verkoop van uw huis. Immers veel mensen vallen voor de tuin. Zowel een kleine voortuin als een grote achtertuin of een dakterras komen meer tot hun recht met een professioneel ontwerp waarin nagedacht is over zon, schaduw, terrasgroottes, beplanting soorten en bloeitijden in combinatie met je eigen tuinwensen natuurlijk.

Voor meer informatie en gedetailleerde voorbeeldtuinen in 3D kijk op de website van Buitenwarenhuis.nl. Naast de verkoop van tuinhout bieden wij met 3D tuinontwerp service.

Naast het maken van driedimensionale ontwerpen voor de tuin is het ook mogelijk om uw interieur of de badkamer in 3D te laten ontwerpen. Dit geeft niet alleen dezelfde visuele voordelen maar maakt, bij de veelal kleinere oppervlakte van een badkamer, tevens inzichtelijk of er voldoende bewegingsruimte voor de gebruikers beschikbaar blijft. Ideaal dus om een kleine badkamer in 3D ontwerp gratis te laten maken bij badendesign.nl. Hiermee wordt duidelijk of alle sanitair wensen te realiseren zijn en ontstaat er een goed beeld van de toekomstige badruimte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here