Tuinmeubelen Kopen

0
15
blog placeholder

Kies voor een winkel die is aangesloten bij de Centrale Branchevereniging Wonen (CBW); dat biedt meer zekerheid voor een goede voor- en nazorg. Zie ook cbw-erkend.nl . Tuinmeubelen kopen is geen kwestie van even de winkel in en maar kopen. Er is zo’n overweldigend aanbod in alle kwaliteits- en prijsklassen dat een goede oriëntatie nodig is.

Welk type tuinmeubelen kiezen.
Inklapbare, demonteerbare en stapelbare meubelen zijn het makkelijkst op te bergen. Wie geen plaats heeft om tuinmeubelen binnen op te bergen, kan een beschermhoes gebruiken. Wie de meubelen onbeschermd buiten wil laten staan, kiest een kwaliteit die hiertegen bestand is.

Loungesets populair.
Tegenwoordig zijn de zogeheten loungesets populair: die bestaan uit grote, lage zitmeubelen met kussens en een bijbehorende lage tafel, vooral bedoeld om te ontspannen en niet om buiten te eten. Ze zijn meestal niet inklapbaar, niet demonteerbaar en niet stapelbaar. Je moet dus heel veel plaats hebben om een loungeset ’s winters op te bergen óf voor materialen kiezen die bestand zijn tegen het hele jaar buiten staan. De kussens zullen wel moeten worden opgeborgen.

Vragen stellen
Bekijk de tuinmeubelen nauwkeurig en vraag de verkoper om informatie. Een vakman moet de onderstaande vragen zonder problemen kunnen beantwoorden.

 • Welke materialen zijn er gebruikt? En welke coating en hoeveel laklagen zijn er toegepast? Is de kunststof door en door gekleurd?
 • Hoe moeten de meubelen – vooral in de winter – worden opgeborgen? Kunnen ze onbeschermd buiten blijven staan?
 • Bij hout: welke houtsoort is er gebruikt en draag dat het FSC-keurmerk
 • Welke materialen zijn er gebruikt voor de kussens en hoe moeten die worden schoongemaakt en opgeborgen?
 • Hoelang duurt de garantie en wat zijn de voorwaarden?
 • Hoe moeten de meubelen worden onderhouden
 • Hoe worden de meubelen afgeleverd? Moet je ze zelf nog in elkaar zetten en/ of behandelen (vooral relevant bij houten meubelen)? Bij zelf in elkaar zetten: hoe ingewikkeld is dat, zijn alle bouten, moeren en schroeven goed te bereiken, en welke gereedschappen heb je nodig?

Zelf controleren
Je kunt tot op zekere hoogte de constructie en afwerking van de meubelen zelf controleren.

 1. Hoe soepel klappen ze in en uit en hoe robuust zijn de bewegende delen? Let ook op gevaar voor beklemde vingers.
 2. Zitten er scherpe randen aan?
 3. Zit er (veel) speling in het meubel? Hoe meer speling, des te korter de levensduur
 4. Zijn bouten en moeren goed geborgd, zit er geen speling in, verzinken ze netjes in het meubel en zitten er geen scherpe randen aan?
 5. Kijk bij loungesets ook onder de banken en stoelen. Ziet alles er netjes uit? Is het frame in dezelfde kleur gelakt als het vlechtwerk? Heeft het zitvlak goede ondersteuning?

Heb je speciale eisen of wensen, bijvoorbeeld dat de meubelen in de winter onbeschermd buiten onder de carport – overkapping kunnen blijven staan, zorg dan dat dat schriftelijk is vastgelegd dat de meubelen die de verkoper aanbeveelt aan die wensen en eisen voldoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here