Traprenovatie, waar moet je beginnen?

blog placeholder

Stap 1
Voordat je begint met uw traprenovatie is het belangrijk om te weten hoeveel treden uw trap heeft vóór de draai in de trap. Op deze manier weet u dus hoeveel rechte treden uw trap heeft. Daarna bepaal je in de winkel welke overzettreden je wilt gaan gebruiken en welke stootborden. Stootborden komen voorop op iedere traptrede.

Stap 2
Een goede traprenovatie wordt één geheel met uw omgeving. Het is daarbij ook belangrijk dat de trapleuningen passen bij de rest van het interieur en de nieuwe trap. Zorg dat het een passend geheel wordt.

Stap 3
Het mindere leuke werk dient ook gedaan te worden. Vaak zitten er nog lijmresten van de oude trap op de kale traptreden. Zorg dat u deze allemaal verwijderd. Dit kunt u doen door een scherpe plamuurmes te gebruiken (tip). Desnoods schuurt u de trap nog nadat de lijmresten zijn verwijderd. Des te gladder het oppervlakte is, des te mooier werkt u straks de nieuwe trap af.

Stap 4
Het op maat zagen van alle traptreden is een precieze klus. Wanneer u het niet vertrouwd of weinig ervaring mee heeft is het verstandig om een erkend traprenovatiebedrijf in te schakelen. Het is immers zonde van uw dure nieuwe traptreden als u deze verzaagt.

Stap 5
Zorg dat je altijd bovenaan begint! Werk dan nauwkeurig iedere traptreden af totdat u bij de laatste traptrede bent. De lijm heeft namelijk even nodig om te drogen bij een houten traprenovatie. Wanneer u onderaan begint bent u boven en dan is er even geen weg meer terug voor u.
Wilt u meer informatie over trappen en traprenovaties? Dan kunt u altijd even een bezoekje brengen aan onze vernieuwde website www.malaxo.nl. We wensen u alvast heel veel plezier met uw nieuwe trap!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here