Subsidie op zonnepanelen

0
9
blog placeholder

In Nederland is het al heel lang zo dat je subsidie op zonnepanelen kunt krijgen van de overheid. In 2013 bijvoorbeeld is er een bedrag van 30 miljoen euro beschikbaar gesteld. Ten opzichte van vorig jaar is dit 8 miljoen euro meer. Toen bedroeg het nog 22 miljoen euro. Van dit geld kunnen maar liefst 30.000 mensen worden voorzien van subsidie zonnepanelen.

Kosten:
De kosten liggen aanzienlijk lager dan dat ze voorheen lager. Er gaan geruchten rond dat dit bedrag met maar liefst 80% is veranderd. Dat is een enorm verschil. Dat heeft met meerdere factoren te maken. Als eerste is het zo dat de productiekosten steeds lager zijn en de concurrentie is toegenomen. Dat betekend dus dat de kosten automatich naar beneden zullen denderen. Daarnaast is het zo dat de overheid tot en met 2013 nog subsidie zal verstrekken op de zonnepanelen. Vandaar dat mensen nu veel meer vraag hebben en het aanbod op dit moment veel hoger ligt.

Ook in Duitsland is het zo dat er een subsidie zonnepanelen is. Daar blijft de subsidie nog wel bestaan. Ook in Nederland is het nog niet definitief of de subsidie zal verdwijnen.

Tot 2012 was het zo dat enorm veel bedrijven investeerden in de zonnepanelen. Dit omdat de overheid er enorm veel geld voor uitkeerde. Er bleef toen alleen bijna niets meer over voor de particuliere bevolking. Vandaar ook dat de overheid heeft gezegd dit te stoppen. Wel is het zo dat er nog een regeling bestaat. Maar dat heeft weer betrekking met een aantal fiscale zaken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here