Stylingtips voor muren en wanden

0
26
blog placeholder

Er zijn niet veel mensen die veel geld hebben om ruim te wonen en in kleine kamers kun je je al snel opgesloten voelen. Maar met een paar kleine aanpassingen kun je al direct een ruimer gevoel creëren. Vaak begint het creëren van een lichte uitstraling al bij het behang of bij de verf aan de muren en wanden.

Verf aan de muren en wanden

Wat veel mensen niet weten is dat witte muren voor een lichte en ruimtelijke uitstraling zorgen. Om optimaal van dit effect te benutten is het verstandig om ook de meubilair in neutrale kleuren te hebben. Zo kun je met kleine accessoires als kussens of beeldjes meer kleur in de kamer brengen.

Maar wanneer je niet van dat witte houdt, dan kun je er ook voor kiezen om maar één of twee muren te verven. Zo behoudt je toch nog het ruimtelijke effect, maar het geeft je kamer ook nog eens een frisse kleur mee.

Behang aan de muren en wanden

Er wordt vaak geadviseerd om niet op alle muren druk behang te behangen, want dit zorgt voor een raar effect. De kamer dan erg klein uitzien en vooral als bedrukkend ervaren worden. Je kunt er bijvoorbeeld wel voor kiezen om één van de muren te behangen en de andere muren te verven in een kleur die bij het behang past.

Maar je kunt er ook voor kiezen om iets specials met je muren te doen. Zo kun je bijvoorbeeld de muren bedekken met hout of behang kopen die houttinten hebben. Dit geeft toch een unieke sfeer mee en zo lijkt het ook wat minder dan wanneer alles wit is. Ook wandbeugels voor de televisie zijn aan te raden. Dat geeft ook een overzichterlijkere zweer ten opzichten van tv meubels. Met een paar kleine verandering kun je dus makkelijk je kamer veranderen en een stuk ruimer maken. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here