Spouwmuurisolatie offerte

0
6
blog placeholder

Spouwmuurisolatie

 

Vele huizen zijn voorzien van spouwmuren. Dit zijn muren die bestaan uit 2 muurdelen waartussen een holle ruimte (spouw) zit die ongeveer 8 centimeter breed is. Deze muren zijn vochtwerend maar helaas niet isolerend. Door meerdere gaatjes in de voegen van de buitenmuren te boren, kan spouwmuurisolatie worden aangebracht. Spouwmuurisolatie is een voordelige vorm van gevelisolatie en het kost gemiddeld €15 per m2, afhankelijk van uw woningtype. In deze prijs zijn onder andere het materiaal, arbeidsuren, extra kosten zoals een hoogwerker en de btw meegenomen.

Waarom offertes vergelijken?

 

Op verschillende websites kunt u gratis en vrijblijvend offertes van spouwmuurisolatie aanvragen. U ontvangt dan meerdere offertes van isolatiebedrijven uit uw omgeving. Door het aanvragen van meerdere offertes kunt u de voorgestelde prijzen en informatie vergelijken, zodat u flink kunt besparen op de kosten. Daarnaast kunnen er in offertes van bedrijven ook verschillende onderdelen in offertes opgenomen zijn, waardoor u een breed beeld krijgt van de informatie over het laten aanbrengen van spouwmuurisolatie.

Onderdelen die terugkomen in offertes

 

De meest voorkomende onderdelen van een spouwmuurisolatie offerte zijn:

  • De breedte van de spouw

  • de werkzaamheden van de isolatiespecialist

  • het aantal arbeidsuren

  • Btw

  • Voorrijkosten

Door de informatie uit de verschillende offertes naast elkaar te leggen, kunt u een goede keuze maken. Daarnaast kunt u flink op de kosten voor spouwmuurisolatie besparen door de prijzen te vergelijken. Vraag een professional altijd naar eventuele bijkomende kosten, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

 

Subsidiemaatregelen

Om isolatie financieel aantrekkelijker te maken, kunt u gebruik maken van onder andere het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten van diverse vormen van isolatie wanneer u het uitbesteed. Ook zijn er verschillende subsidies mogelijk, afhankelijk van de gemeente en provincie waarin u woont. Zo kunt u bijvoorbeeld als huizenbezitter een lening aanvragen bij het energiebespaarfonds.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here