Schildpad in de tuin

0
178
blog placeholder

Landschildpad

De Griekse landschildpad is een beschermde schildpad die, zoals de naam het al aangeeft, op het land leeft. Koopt u zo’n schildpad dan krijgt u als het goed is, er een certificaat bij dat de schildpad niet ergens uit het wild is weggehaald. De landschildpad kan vrij in de tuin rondlopen of in een terrarium. Een goede stevige tuinafscheiding is wel nodig als het dier vrij in de tuin loopt, het zijn goede klimmers en ze zijn zo uit de tuin verdwenen. De landschildpad wil ook graag ergens beschutting kunnen zoeken, in de schaduw of tegen de wind en regen.

In de vrije natuur eet de schildpad van alles, in de tuin of in het terrarium kan de schildpad onder andere eten van vetplanten, lavendel en aalbes en zelfs wormen en slakken. In de winter houdt de landschildpad een winterslaap. De verzorging van een schildpad is vaak veel intensiever dan men denkt, bovendien kan de schildpad ruim 50 jaar oud worden, laat u goed informeren voordat u een schildpad als huisdier neemt.

Waterschildpad

Er zijn verschillende soorten waterschildpadden, of ook wel moerasschildpad genoemd. Meestal wordt een waterschildpad echter niet in een buitenvijver gehouden maar vaker in een paludarium, een leefomgeving met een land- en een watergedeelte. Sommige waterschildpadden kunnen wel 30 jaar oud worden en de schildpad vraagt veel tijd en verzorging. Laat u zich, ook bij de waterschildpad,  goed informeren over de verschillende soorten en over de verzorging van het dier.

Sommige soorten zijn schadelijk voor de natuur in Griekenland of Nederland, laat een schildpad nooit vrij in de natuur als u het huisdier niet meer wilt en koop de schildpad bij een bonafide kweker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here