Plafondafwerking laten uitvoeren door een stukadoor

0
9
blog placeholder

Wand en plafondafwerkingen wat zijn de mogelijkheden?

U wilt u wanden of plafonds laten afwerken, glad ,strak of met een structuurtje? De eerste laag die op een plafond of wand word aangebracht zorgt ervoor dat de ondergrond eerst word uitgevlakt. Dit kan een laag zijn van 2 mm maar ook van 4 cm. De tweede laag zorgt voor de door u gewenste structuur. Als uw voorkeur naar glad stucwerk uitgaat, kan de stukadoor de tweede laag zo afwerken als u wilt. De gipslaag kan, na het droogen  handmatig of machinaal geschilderd ( gespoten) worden.

De meeste wanden en plafonds worden glad gestuct

In de meeste gevallen worden wanden en plafondafwerkingen glad gestukadoord. Dit is een trendy toepassing uit de jaren 90. In de stukadoors mond het dit gladpleisterwerk en varieert tussen de 1 mm tot aan de 5 cm dik. In bijde gevallen zal de afwerking geheel glad blijven.De dikte van het materiaal wat word aangebracht heeft te maken met hoe vlak een wand of plafond loopt.

Een alternatief voor pleisterwerk ( glad stuken ) is het zogenaamde schuurwerk plafond. De stukadoor brengt dan een laag aan van 6 tot 10 mm dik en na het drogen van ongeveer een uur zal hij met een spons motieven ( gedraaid ) aanbrengen zodat het net lijkt of u allemaal schaduwen in uw plafond heeft. Dit zogenaamde schuurwerk wordt nauwelijks tot bijna nooit op wanden aangebracht in verband met beschadigingen en het moeilijke herstellen hiervan.

Duidelijke afspraken en een voordelige offerteEen erkende stukadoor zal u van te voren goed inlichten over de mogelijkheden van de afwerkingen en de garantie die hij kan geven. Standaard garantie voor binnen stukwerk is 5 jaar dit word gegeven door de Noa. De prijzen van stukwerk varieren van 10 euro per m2 tot aan 30 euro per m2 afhankelijk van wat voor afwerking u kiest.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here