Origineel wakker worden

0
20
blog placeholder

Rijdende wekker

Ben jij het type dat in het duister zoekt naar de “uit”-knop, de stekker van de wekker of een glas water om er over heen te gooien? Dan kom je  vast vaak te laat op je afspraken. Inmiddels zijn er vele handige en leuke wekkers op de markt die het opstaan wellicht niet verzachten maar er wel voor zorgen dat je op tijd aan je dag begint. De rijdende wekker is in feite een normale wekker. Je stelt hem in als elke andere wekker en hij geeft keurig de tijd weer, indien gewenst zelfs met verlicht display. ‘s Ochtends toont deze wekker zijn ware aard. Hij heeft je allang door, hij weet dat je op zoek gaat naar zijn “uit”-knop en daarom vlucht hij snel van je nachtkastje. De wekker is aan de zijkant voorzien van twee wielen. Zodra zijn alarm gaat begint hij willekeurig te rijden. Zo zou het zomaar kunnen dat de wekker onder je bed verdwijnt terwijl de zoemer blijft gaan. Je  zult vanaf nu je bed uit moeten om het alarm van de wekker uit te schakelen. Hiermee ben je dus gegarandeerd wakker.  Naast de rijdende wekker is er ook nog de vliegende wekker. Deze werd volgens hetzelfde principe, gedwongen je bed uit. Zodra het alarm klinkt wordt er een propeller gelanceerd. Het basisstation blijft op je nachtkastje staan en produceert een duidelijke wektoon. Op de knoppen drukken heeft geen zin want het alarm is pas uit te schakelen zodra de propeller terug wordt geplaatst op het basisstation.

Dynamiet wekker

De technici en waaghalzen kunnen hun lol op met de dynamiet wekker. Deze wekker is gebaseerd op de schets die mensen maken als zij een typische bom moeten omschrijven; een paar dynamietstaven met daarop een stuk elektronica en veel gekleurde draden.  De wekker is zelfs zo realistisch dat het wordt afgeraden om hem mee te nemen op reis of naar openbare gebouwen omdat hij door zijn echtheid voor veel ophef zou kunnen zorgen.  De wekker begint ’s morgens met aftellen tot hij “ontploft” . Tijdens het aftellen dien je de bom onschadelijk te maken door de juiste kabels los te halen.

Relaxed wakker worden

Ook mensen die minder moeite hebben met wakker worden zijn niet bepaald dol op hun wekker. Het blijft een brute verstoring als je net lekker in dromenland bent. Toch zijn er wekkers die op elegante wijze kunnen wekken. Denk bijvoorbeeld aan een wake-up light. Deze wekkers beginnen +/- 30 minuten voor de wektijd langzaam te gloeien. Gedurende die periode gaat de lamp in de wekker steeds harder branden. Hiermee wordt een opkomende zon gesimuleerd. Uitgebreide varianten bieden daarnaast ook relaxte aanzwellende wektonen, bijvoorbeeld vogels, de zee of de wind. De wekker zorgt er voor dat je steeds minder diep slaapt tot het moment dat je wakker moet worden. Hierdoor ben je op het moment dat de wekker je wekt niet meer in een hele diepe slaap en is je lichaam al behoorlijk actief. Je hebt het gevoel dat je heel uitgerust wakker wordt. Naast deze wake-up light zijn er ook nog projectiewekkers, wekkers met een weersvoorspelling en wekkerradio’s.

Alle wekkers zullen het wakker worden net een stukje aangenamer maken of vergemakkelijken. Toch zullen ze het gevoel van een ochtendje uitslapen nooit evenaren…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here