Maak je tuinhuis zomerklaar

0
5
blog placeholder

Tuinhuis uitruimen

Ruim je tuinhuis een keer goed op voordat de zomer begint! Je zult je verbazen over de hoeveelheid ruimte die vrij komt. Haal er een keer een stofzuiger en een doek doorheen en lap de (eventuele) ramen. Zo gebeurd en je hebt weer extra ruimte beschikbaar.

Tuinhuis verven 

Kies voor het kopen van verf of je dekkende of transparante verf wilt. Als je de houtstructuur wilt blijven zien, kun je het beste voor transparante verf kiezen. Wil je een rustig tuinhuis? Of toch liever een vrolijk tuinhuis? Wat past het beste in jouw tuin? Denk hier goed over na voordat je kleuren kiest.

Tuinhuis bloemen en planten 

Zorg voor mooie begroeiing rondom het tuinhuis, van zowel bloemen als planten/struiken. Dit geeft het tuinhuis een knusse uitstraling. Je kunt dit doen door zelf te planten, maar ook door bloembakken om het tuinhuis heen te zetten. Wel zo makkelijk!
 
Klimplanten
Hou je niet van kale tuinhuizen en zie je liever alleen maar groen in je tuin? Dan is het een goed idee om klimplanten op je tuinhuis te plaatsen. Klimplanten zijn in verschillende maten te koop, startend van 30/40 cm tot meer dan 4 meter hoog. Een beetje afhankelijk van welke soort, maar over het algemeen zijn klimplanten zowel in de zomer als de winter groen en kunnen in  de zon, maar ook in de schaduw groeien. Wel regelmatig snoeien!

Tuinplanten
Tuinplanten zijn er in heel veel soorten, maten en groei- en bloeiwijzen.  Zo kun je kiezen uit vaste planten, die meerdere jaren meegaan en ‘s winters vaak afsterven, maar ook voor bijvoorbeeld bamboe, siergrassen, exotische planten, of lavendel of heide.

Hou er rekening mee dat het tuinhuis zorgt voor schaduw en plaats rondom het tuinhuis dan ook alleen planten die goed groeien in de schaduw.

Denk ook goed na over de hoogte van de planten die u van plan bent te plaatsen en de plek van de eventuele ramen van het tuinhuis. Het zou zonde zijn als je je mooie bamboe moet afsnoeien omdat je anders niet meer door het raampje naar buiten kunt kijken.

Hagen & Struiken
Het kan ook heel mooi zijn om een haag of enkele struiken om het tuinhuis te planten. Het biedt privacy en geeft uw tuin ook een bepaalde structuur. Ook hiervoor geldt natuurlijk dat je rekening moet houden met de hoogte van de struik- of haag en de hoogte van de ramen.

Wil je de optie openhouden om in de toekomst een klein terras om het tuinhuis te kunnen maken, zorg dan dat je de haag en struiken niet te dicht om het tuinhuis heen plaatst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here