Maak je tuin af met een tuindoek

blog placeholder

Maak je tuin af met een tuindoek

Steeds meer zien we dat de tuin een verlengstuk wordt van ons interieur. Na de terraskachels en de buitenkeukens zien we tegenwoordig meer en meer volledig gestoffeerde buitenwoonkamers en worden gevels en lelijke schuttingen gedecoreerd met tuin-art in de vorm van tuindoeken- en posters.

Met een leuk aangelegde tuin hoef je zo nodig niet meer even tussenuit. Met een afbeelding van een leuke doorkijk, rustgevend vergezicht of een inspirerend stilleven op een tuindoek breng je de vakantie bij je thuis.

Elke tuin zijn doek

Net zoals in een romantische slaapkamer een Picasso niet echt op zijn plaats is zo is ook je tuin afhankelijk van het soort tuindoek dat je ophangt. Ook de stijl van je tuinmeubelen en het materiaal van je bestrating spelen een belangrijke rol in de uiteindelijke keuze van je tuinschilderij.

Door een wandbrede buitenposter op te hangen op een balkon of in een hele kleine tuin kan je de ruimte optisch vergroten en zo het effect dat de muren op je af komen verhelpen. Hou je van mozaiken, klaterende fonteinen en Toscaanse vergezichten? Creëer eenvoudig een moderne La Dolce Vita tuin met een paar lavendelstruiken en gespannen tuindoek of een buitenschilderij als behang op een saaie betonnen muur.

Stiltetuinen, groene tuinen, waterrimpels in het grint en torentjes van stapelstenen. Sluit je helemaal af omgeven door schuttingposters met Zen afbeeldingen die je omarmen met hun meditatieve eenvoud.

In lijst of als behang

Niet alleen de afbeelding op de tuindoek is belangrijk, de manier van spannen of plakken en het materiaal is minstens zo van belang om het gewenste effect weer te geven. Vanwege het feit dat een fotodoek in in de meest barre weersomstandigheden buiten hangt zijn de meeste doeken UV en waterbestendig en gaan minimaal 5 jaar mee.

Al naar gelang de stijl van je tuin kies je voor een doek in een lijst, geplakt op hout, gespannen in een aluminium frame of als behang. Kijk, voordat je de plaats en de grootte van je tuindoek bepaalt naar de meest voorkomende windrichting en in verband met lichtweerkaatsing, naar de zonnestand.

Tuindoek afmetingen

Een tuinschilderij met abstracte vormen of teksten boven de loungebank aan de serrewand doet er goed aan niet breder te zijn dan het meubel. De loungeset speelt immers de hoofdrol in de zithoek. Afbeeldingen van vergezichten en doorkijken mogen daarentegen wel forser uitvallen zodat je de grens van de tuinposter onopvallend weg kan laten vallen achter je beplanting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here