Lente bloemen, welke bloemen brengen nu het zonnetje in huis

blog placeholder

De lente is het jaargetijde dat geassocieerd wordt met bloemen. Hoewel bloemen het hele jaar door floreren, ook in de koude winter en de droge zomer, floreren er meer bloemen in het voorjaar. Veel van deze bloemen zijn te vinden in online bloemenwinkels zoals www.bloementotaal.nl gedurende dit jaargetijde. Hier volgen een paar beroemde voorjaarsbloemen, met waar ze groeien en wat ze beduiden.

Azalea
De Azalea plant behoort tot het stamhuis van de Alpenroosje, en het onderscheid tussen Rododendrons en azalea’s is dan ook gering, ze variëren slechts in afmeting en bloei. Azalea planten vormen één bloemknop aan elke steel. Azalea’s heb je in diverse kleuren zoals karmozijn, geel, rood, wit en roze. Er existeren zowel groenblijvende als bladverliezende planten, ofschoon de eerste meer karakteristiek is voor de Rododendron en de laatste voor de Azalea plant.

Paradijsvogelbloem
Deze plant staat ook bekend als Strelitzia, en hij produceert een mysterieuze exotische bloem met prachtige levendige kleuren, zoals oranje, geel, hemelsblauw en wit. Ze floreren van september tot en met mei en zijn afkomstig uit Zuid-Afrika. Het kreeg daar zijn naam ‘Birds of Paradise’ door zijn opvallende vertoon, zoals een vogel in vlucht. Vandaag de dag zijn de paradijsvogels ideaal om in tropische ruikers te verwerken.

Begonia
Leverbaar in een ruim scala van kleuren, is de begonia heel gangbaar als kamerplant. Er groeien grote bloemen aan deze plant met opzichtige bloemblaadjes, en is leverbaar in rood, geel, roze of wit.

Krokussen
Als zijnde een typische lentebloem, is de krokus de voorloper onder de lente planten. Krokussen zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren waaronder paars, lila, geel en wit. De krokus staat symbool voor jeugd en plezier. Het woord crocus betekent Saffraan in het Latijn, en wanneer gedroogd, wordt de stijl van deze plant als specerij gebruikt.

Narcissen
Deze bloem komt in ruime mate voor in de lente en behoort dan ook tot de favorieten voor veel mensen. Deze bloem heeft een speciale plaats in het Engels platteland, maar wordt gekweekt over de hele aardbol. Narcissen worden ook wel aangeduid als Narcissus, een Griekse god die verliefd werd op zijn eigen spiegeling, wier lot werd bezegeld doordat de andere goden hem veranderde in een bloem.

Fresia
Ook een populaire lente plant en heeft een elegante vorm die langdurige mooi blijft in een vaas, en is deswege de ideale keuze om te geven als geschenk. Deze bloem is afkomstig uit Zuid-Afrika en wordt wereldwijd geteeld als snijbloem en beschikbaar in verschillende kleuren zoals rood, paars, wit, geel, oranje en roze, ook zijn er nog meer mooie lentekleuren.

Door hun vrolijke kleuren zorgen lente bloemen voor blijdschap en een gevoel van warmte. Ze zijn boodschappers van warmte, blijdschap, liefde en aandacht. Lente bloemen bestellen kunt u als kado voor verjaardagen, diploma-uitreikingen, Moederdag feest, Pasen en huwelijken. Ze maken ook verleidelijk tafelstukken of bruidsboeketten. Er zijn een groot aantal online bloemisten en bloemenwinkels die verse lentebloemen aanbieden voor een straaltje zon op tafel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here