Lekkage in waterleidingen

0
6
blog placeholder

Het kan voorkomen dat er een lek ontstaat in bijvoorbeeld een waterleiding die naar uw keuken loopt. Maar daar zit u natuurlijk niet op te wachten. Om lekkage te voorkomen kunt u met enige regelmaat een loodgieter langs laten komen om de staat van uw leidingen te laten beoordelen. Als het nodig is om onderdelen te vervangen dan kan een loodgieter uit de buurt dit direct voor u doen. Op die manier weet u zeker dat de leidingen in uw woning altijd in optimale conditie zijn.

De gevolgen van lekkage

Een lek in een leiding kan ontzettend veel gevolgen hebben. Het vervelendste probleem is de waterschade na de lekkage. Als u tapijt, laminaat of parket heeft dan kan uw vloer zwaar beschadigd raken. Vaak is het nodig om de vloer gedeeltelijk of in zijn geheel te vervangen. Ook muren, elektriciteitskabels en uw meubels kunnen beschadigen. Om de schade vergoed te krijgen van de verzekering is het verstandig om direct foto’s te maken van de schade zonder schoon te maken. Zo heeft u bewijsmateriaal. Neem direct contact op met uw verzekeraar om advies te vragen.

Het herstellen van de leidingen

Na het opruimen van de ergste troep is het verstandig om een loodgieter in te schakelen voor het herstellen van de leidingen. Een loodgieter heeft de juiste kennis om problemen met uw leidingen op een juiste manier te herstellen. Zo kan schade in de toekomst verkomen worden. Wacht niet te lang met het inschakelen van een specialist want de waterschade kan toenemen, daar zit u natuurlijk niet op te wachten.

Overige lekkages

Naast lekkage aan uw leidingen kan een loodgieter u ook helpen bij lekkage aan bijvoorbeeld uw dak. Hij kan het lek opsporen en herstellen. Mocht u vermoeden dat u ergens lekkage heeft dan kan een loodgieter de lekkage opsporen door middel van lekdetectie. De mogelijkheden zijn eindeloos.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here