Landelijk wonen – tips voor de inrichting van je huis

0
9
blog placeholder

Hoe creeer je een landelijk interieur?

Zoals gezegd begint alles bij het gebruik van natuurlijke materialen, aangevuld door een passend kleurgebruik. De accessoires bepalen uiteindelijk de gezelligheid van uw landelijk interieur.
Daarbovenop zijn het vaak de accessoires die in een landelijk interieur het de gezelligheid bepalen.
 
Een landelijke woning vraagt om een persoonlijke toets en dat is daar kan je heel inventief in zijn. Om je persoonlijkheid in je woonkamer te halen maak je best vooraf een moodboard met allerhande knipsels uit magazines en kranten. Denk daarbij vooral aan kleuren, leuke eyecatchers en meubeltjes. Vaak zijn het de eenvoudigste accessoires die het mooiste resultaat opleveren, het zij in hun oorspronkelijke vorm of met een likje verf.
Kies resoluut voor enkele accessoires, overdoe het dus zeker niet. Dat zou enkel leiden tot een rommelig geheel, wat het oorspronkelijke idee van een rustgevend interieur teniet zou doen.
 

Kleurgebruik in een landelijk interieur

Vaak terugkerende kleuren in een landelijke woning zijn verschillende wittinten, pasteltinten, grijstinten en hout- of aardekleuren. Kies bijvoorbeeld lichte tinten op de muren, door middel van verf of behang. Het nodige contrast kan je in huis brengen met meubels en accessoires. Een mooi tapijt in een warm materiaal doet het bijvoorbeeld zeker en vast goed op je plankenvloer.
Geen fan van witte muren? Kies dan voor de warmere grijstinten, vaak is dit grijs met een bruine tint erin. Kies dan eerder voor accessoires in een lichtere kleur om het geheel aan te vullen.

Vloer

 
Rustieke houten planken doen het perfect in een landelijk interieur. Het is dan ook de beste maier om de natuur naar binnen te brengen. Wil je geen natuurlijke houtkleur of beits? Opteer dan voor gewitte of vergrijsde planken. Niet enkel mooi, maar ook warm en rustgevend!
Nog inspiratie nodig? Bekijk hier enkele prachtige voorbeelden van een landelijk interieur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here