Laat inbrekers buiten de deur!

0
23
blog placeholder

Als er bij u wordt ingebroken kan dit een grote impact hebben op uw gevoel van veiligheid. Er zijn mensen in uw huis geweest die daar niets te zoeken hadden. Ze hebben aan bezittingen gezeten of hebben misschien wel dierbare spullen gestolen. Dit kan een gevoel achterlaten van machteloosheid en angst. Helaas komen woninginbraken geregeld voor. De instanties waaronder de politie stelt alles in zijn werk om zoveel mogelijk inbraken te voorkomen. Tevens proberen ze de inbrekers van de straat te halen. Echter is de politie niet de enige die zijn aandeel kan bijdragen in de vermindering van woninginbraken. Zelf kunt u namelijk ook diverse maatregelen treffen zodat ze uw woning overslaan.

Waarom kiezen inbrekers voor uw woning!
Inbrekers gaan het liefste voor een snelle buit. Ze willen naar binnen en naar buiten en dat in een zo kort mogelijke tijd. Want hoe langer ze bezig zijn in uw woningen, hoe groter de kans is dat ze gepakt worden. Aan u dus de taak om uw woning dusdanig te beveiligen dat ze niet makkelijk binnen komen en er dus heel lang over doen. Zo zullen de inbrekers het snelste u woning overslaan bij hun inbraak rode.

Tips om een woning inbraak te voorkomen!

  • Het licht misschien voor de hand maar doe ramen en deuren dicht. Niet alleen dicht, nee ook op slot. Vanzelf spreken dienen het degelijke sloten te zijn met een keurmerk. Deze herkent u aan het SKG®-logo met sterren. Hoe meer sterren er op het slot staan, hoe veiliger slot het is.
  • Plaats anti-inbraakstrip bij uw voor- en achterdeur. Deze strips zorgen ervoor dat niemand zomaar een scherpvoorwerp tussen de deur en het kozijn kan steken.
  • Zorg ervoor dat u over goede buitenverlichting beschikt. U kunt dan denken aan: een lamp met schemerschakelaar of bewegingssensor. Niet alleen bij uw huis is dit van belang. Vergeet niet uw schuur of de brandgangen achter uw huis.
  • Het is echt niet meer van deze tijd maar toch gebeurt het nog regelmatig: een sleutel onder de bloempot naast de voordeur. Zo maakt u het de inbrekers wel veel te makkelijk.
  • Daarnaast is het belangrijk dat het lijkt alsof u thuis bent. Zet een lampje aan, doe de gordijnen dicht en doe de televisie aan. Bekijk misschien uw woning zelf even vanbuiten voor dat u weggaat en beoordeel zelf.
  • Zorg dat van buitenaf geen kostbare apparatuur in het zicht zijn. U kunt dan denken aan; laptop, pc, tablet, mobiel en sieraden. Misschien ook iets waar u niet meteen aan denkt zijn sleutels en in het bijzonder autosleutels. Zorg ook dat deze uit het zicht zijn. Dit maakt het namelijk aantrekkelijker voor een inbreker om binnen te komen.

 Veelvoorkomende manieren hoe inbrekers te werk gaan in uw woning!
Vele inbrekers gebruiken dezelfde methodes. Als u de methodes kent kunt u uw huis makkelijker beveiligen tegen ongenodigde gasten. Een welbekende methode is het openbreken van deuren of ramen. Door gebruik te maken van een breekijzer of schroevendraaier maken ze een raam of deur in een wip open. Om dit te voorkomen dient u goed hang- en sluitwerk te plaatsen en stevige kozijnen.

Deze manier van uw huis beveiligen is inmiddels ook een eis geworden om in aanmerking te komen voor het Politiekeurmerk: Veilig Wonen. Een ander voorbeeld waar inbrekers veel gebruik van maken is de methode: Flipperen, met een pas. Doormiddel van een pas wordt aan de buitenkant de schoot van het slot, die in de sleuf van het kozijn zit, teruggedrukt. Hierdoor kunnen ze zondersporen van inbraak uw woning binnendringen. Om dit te voorkomen hoeft u alleen maar uw slot ook daadwerkelijk op slot te draaien. Naast deze twee mogelijkheden zijn er nog vele andere manieren die inbrekers gebruiken bij het inbreken in uw woning. Maar met meestal goed nadenken kunt u zelf een heleboel voorkomen!

Er is ingebroken en wat nu!
Heeft u het vermoeden dat er bij u of in uw omgeving wordt ingebroken? Of misschien betrapt u een inbreker op heterdaad? Het eerste wat u dan moet doen is direct 112 bellen. De politie zal zo snel mogelijk naar u toekomen. Als er is ingebroken en de inbrekers is er al vandoor dan moet u het volgende nummer bellen 0900-8844. Dit is het telefoonnummer van de politie voor als er geen haast noodzakelijk is. Als u de politie heeft gebeld zullen zij een team sturen die onderzoek zal verrichten. Dit kan even op zich laten wachten afhankelijk van de tijd. In de tussen periode is het verstandig als u zelf al op een aantal zaken let. Raak zo min mogelijk spullen aan en verplaats niets in uw huis. Zo kan het forensische team de sporen zo goed mogelijk veiligstellen, denk o.a. vingerafdrukken. Na een inbraak kunt u ten allertijden aangiften doen bij de politie. Als u aangifte van de woninginbraak gaat doen, vraagt de politie om een goederenlijst in te vullen. Hierin benoemd u wat de inbrekers allemaal hebben mee genomen. Bij elk product dat u noemt is het verstandig om zo veel mogelijk specifieke en unieke kenmerken te benoemen. Zo herkend de politie uw gestolen goederen snellen en kan ze eventueel aan u terug geven. Ik zal u een voorbeeld geven. U heeft een laptop met een kras er op. Benoem de kras heel uitgebreid. Of als er een ring is gestolen met een inscriptie er in benoem deze letterlijk. Voor de politie kunt u niet genoeg details geven. Deze gegevens zijn zeer belangrijk voor het politieonderzoek. Ook alle unieke nummer zijn van waarde. Denk aan het unieke nummer van een tv, Playstation of een telefoon. Ook op een portemonnee met een bijvoorbeeld een bibliotheekpas of een pinpas staan unieke nummer op genoemd. Mocht u hier over beschikken, noem deze ten allertijden! Is er nog niet ingebroken? Maak dan vandaag nog foto’s van al uw bezittingen en hun serie nummers. Zo bent u voorbereid als u ook de dupe wordt van een woning inbraak.

Ik voel me niet meer veilig!
Is er bij u ingebroken in uw woning en ondervindt u dusdanige klachten dat u niet meer instaat bent om in uw huidige woning te blijven wonen. Ga dan eens op zoek naar een nieuwe woning. Misschien in een andere buurt of dorp zoals bijvoorbeeld Vught. In dit geval raad ik aan om een makelaar Vught in de arm te nemen. Deze makelaar in Vught kunt u het beste adviseren over de regio. Het is verstandig om deze zo snel mogelijk op de hoogte te stellen van uw angsten in uw huidige woning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here