Kozijnen

0
9
blog placeholder

De meest simpele kozijnen zijn opgebouwd uit 2 dorpels, die boven en onder zitten, en 2 houten balken, die aan de zijkant te vinden zijn. 
Een kozijn is een onderdeel van een buiten- of binnenmuur en vervult maar 1 functie: de mogelijkheid bieden om een raam te plaatsen in de muur. Dit heeft als doel een doorkijk te creëren naar een andere ruimte, of naar buiten. Kozijnen die binnen geplaatst worden hebben andere kwaliteitseisen dan buitenkozijnen, dit in verband met de weersinvloeden en de inbraak gevoeligheid.

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen komen steeds meer in opkomst in Nederland, veel mensen zien de duurzaamheid en lage prijzen voor dit product als een groot voordeel ten opzichte van de traditionele kozijnen.
Het meest gebruikte kunststof voor kunststof kozijnen is pvc. En toch komen deze kozijnen in veel verschillende kwaliteit categoriën.
Het kunststof kozijn heeft een grote ontwikkeling ondergaan de afgelopen jaren. Waar de uitstraling vroeger als minder werd gezien door veel mensen zijn de kunststof kozijnen tegenwoordig gelijkwaardig aan hout als het op de uitstraling aankomt.
Een groot voordeel is de duurzaamheid van dit product zonder dat er geverfd hoeft te worden, of ander onderhoud gepleegd dient te worden. Dit is het grote verschil met het traditionele houten kozijn.
Daar waar particulieren de kunststof kozijnen wel weten te vinden tijdens onderhoud of renovatie, weten veel nieuwbouw projecten deze kozijnen nog niet te vinden.

Houten kozijnen

Houten kozijnen zijn er in 5 verschillende duurzaamheid klassen. Klasse 1 zijn de beste kozijnen en behoeven bijna geen onderhoud, klasse 5 zijn de minste duurzame kozijnen en behoeven veel onderhoud en zullen eerder aan vervanging toe zijn.
Er is zijn verschillende keurmerken voor houten kozijnen die de duurzaamheid waarborgen, te weten: Komo, Keurhout-logo en het FSC-keurmerk.

Aluminium kozijnen

Deze kozijnen staan bekend om de grote van mate van veiligheid die ze met zich meebrengen, het weinige onderhoud dat benodigd is, goede geluids en warmte isolatie en zijn leverbaar in elke gewenste ral kleur.
Aluminium kan nog duurzamer gemaakt worden door een RAL coating of het aluminium te anodiseren, hetgeen wel problemen oplevert wanneer ze later nog eens wilt geschilderd moeten worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here